31 October 2011

theHUG_tvxq

assalamualaikum..

hari ni aku nak tujukan lagu ni kepada orang orang tersayang seperti..
ADAM..v.i.p...BOPREN..friend of course laa kan..
FT ISLAND dan TVXQ..
lagu ni bertajuk " HUG "
di nyanyikan oleh TVXQ dalam versi ENGLISH..
owhh i love you guys laaa..





Once I say I love you I think you
Would be gone, oh baby~
Cuz we are too young to love so I can say
Little long~ hold you in my arms
but I will be waiting for you
To say you want me to be with you
I'll live in your love and
Your dream forever and ever
whenever you look in my eyes
There are so many smiles and tears
I was born to love feel so deep inside.
If you need me I'll be your man
(I'll be your man)
whenever you look in my eyes, 
I do want to show you my love
I make up my mind make your dreams come true. nobody can stop me to say I love you.
How can I ask who you're still looking for
I'm the one since love seems to make me blind
I try to find All day long
But I cannot hold
we talk on the phone every night
And so came closer day by day
I touch you and kiss you and hold you
To feel but in dream
whenever you look in my eyes
there are so many smiles and tears
I was born to love feel so deep inside
If you need me I'll be your man
(I'll be your man)
whenever you look in my eyes...

seriously i love sing this song

ok bye..!!

tips for EXAM..

assalamualaikum W.B.T

kepada mak mak abah abah..adik adik kakak kakak dan jugak abang abang

sekarang ni mesti korang berada dalam dilema kan??
yelahh sekarangkan musim menghadapi peperiksaan 

firstly,
aku nak cakap kau orang tak payah lah nak 'pulun' stress segala bagai tuu
chill laa beb..
cuba bawak bertendang

tips ni datang dari aku yang selalu aku amalkan....
ianya mujarab kat aku laa..
hahahah
sape nak follow..
jsut do it..
tak de halangan

pertama :

korang kenalah smile

tak kisahlah walau apa jua yang sedang melanda kau orang
sama ada putus ngan pakwe ke..

kedua :

makan..!!
i love eat..
makanlah kau sampai lebam..


aku paling suka makan coklat

"wahh...i nak i nak...encik bopren i nak cokelet"
sambil buat muka mengade-ngade

disini aku nak bagi taw
kalu kau orang tengah TENSION atau STRESS
silalah makan coklat..tak kira jenama apa pOwn asalkan dia COKLAT..!!

sumaph weyhh..!!
da lama aku tak makan coklat DAIM..
perghhh terliur jap

ketiga :

dengarlah lagu 

kau nak dengar lagu rentak apa pOwn..
ikut kau laa..

kalau aku
saat saat genting macam ni aku akan dengar lagu dari my idol
semua lagu adam AF2 dan V.I.P
hehehe

katalah apa sahaja
lagu adam tak sedap??
lagu tah apa apa..
lantak pi laa..
janji bila aku dengar je lagu yang di nyanyikan oleh abang adam
semua energy aku kembali pulih..
hahahahah..

keempat :

jangan FOKUS sangat pada buku..
bermaksud
selain kau baca buku
kau boleh menghadap lappy kan
zaman sekarangkan da canggih
kau belajarlah dari internet

kalau kau "pulun" je
kompom kau akan stress macam ni


ok..

hanya itu sahaj tip yang boleh aku kasi..

kejayaan tidak datang bergolek tapi perlu ada sedikit usaha..




GOODLUCK semua...

bye..!!
wasalam

30 October 2011

theJODOH

assalamualaikum kaum hawa =)

info terbaik dari saya untuk anda...


info yang simple smart and....and...
BERGUNA..

ok 
sekian..

FT island mention nama aku??

assalamualaikum..annyeong ha sae yo...
hari ni aku cuma nak bagi taw..
FT ISLAND mention nama aku woiiiiiiiii...
terasa diri ini begitu berharga (ayat iklan)
ohh..saya suka sesangat sangat dekat awak FT ISLAND..
saya akan belajar cakap korea supaya dapat berkomunikasi dengan awak awak semua..hahah
"nape tak percaya ke?? nak aku buktikan??"

ok penjelasan disini..walaupun aku tak tahu siapa admin..atleast ada jugak tindak balas yang dia berikan..
wahhh..dah macam nak buat experiment pulak..



mesti korang masih lagi tak tahu kan siapa FT island
come to mama..
let me show who members in FT island







aku paling minat jejaka ni..
nama beliau LEE HONG KI
aku suka dengar suara serak serak beliau
tambah2 beliau is one boy SUPERB CRAZY..

see..!!
suka sangat buat muka macam ni..
nasib baik aku suka kau..
kalau tak dah lama aku kasi kick...
hahah


annyeong...cho neun saranghae..

GOOD MORNING PRIMADONNA'S .. how's your day?
 ·  ·  · Yesterday at 10:28 · 

  • 14 people like this.

    • Peta Tiatia It sooooo sucks but theres nothing like FTISLAND music to cheer me up :)
      Yesterday at 10:42 · 

    • Anies Must's fine,,..!!~~..,,but i miss ft island..,,~~!!
      Yesterday at 10:46 · 

    • Cik Nisa who admin here??
      Yesterday at 13:00 · 

    • FT Island Cik Nisa me .. add me up if you want :))
      3 hours ago · 

    • Cik Nisa who???
      can i know ur name??

      3 hours ago · 

29 October 2011

theHAIR

assalamualaikum

di saat saat tengah genting tapi belum nazak lagi
kengkawan kengakawan aku kat dalam rumah  d'villa desa in
mereka tengah "pulun" study
aku pOwn tengah "pulun" meng "search" sesuatu di internet
(maklumlahh..line freeeeee)
aku sempat membaca gosip terbaru
"maria elena bkn nora elena ok..MARIA ELENA kena risik dengan dato' (asfirdaus)"
congrates sis..you guys so "gilerr kapel"
i like you..serious..!!
ok berbalik kepada cerita karut yang di karang oleh sang mengarut..
apakah???

ok lupakan..dush dush dush..damn..!!

aku nak tunjuk sesuatu..






siapakah beliau??
aku tak tahu...
keterangan yang ingin aku bongkarkan adalah AKU SUKA RAMBUT DIA..
aku suka secara tak sengaja bila tertaip LUCIFER shinee


"hensem nya rambut beliau..."

walau apa yang berlaku aku stay sayang dekat V.I.P

ok bye

27 October 2011

just edit..creAte by niEysa ishAmudin

assalamualaikum

di sebabkan aku ni suka sesangat meng edit gambar atau lebih jelas lagi aku suka membuang masa
soooo...bla bla bla bla....

ok malas nak pot pet pot pet...jom
V.I.P

 kakak kepada RAIF
with ?????
-no komen-

my beautiful "mama"


my HENSEM brother

brother???
ok..aku tahu korang gLEE


my friends EZA and encik bopren

and the last is my partner..

who??

lets see

si babun dan si jebon gonjes

hahahaha...

disebabkan kitorang tak pernah tangkap gambar berdua lagi..
even da 6 tahun...
wooo..lamanyerrr
so aku gabungkan jelaa gambar ni..
lagi pOwn bagOs jugak..
dapat mengelakkan diri dari mendapat dosa
aicehcehceh..bajet..!!

ok bye..!!



25 October 2011

you are CHANGE


assalamualaikum semua dan selamat malam..
(jap baru pukul 22:07p.m)

APA YANG BERUBAH..
sebelum tu aku nak minta maaf sebab blog aku ni
 kekadang aku jadikan sebagai tempah meluahkan perasaan
dan 
kekadang sebagai tempat aku meletakkan cerita mengenai apa yang berlaku 
dan apa yang aku minat..

wahai blog..
kau nak taw tak aku rasa sekarang ni kengkawan aku semua da berubah
berubah macam mana??
yaAllah
susahnya aku nak terangkan
aku rasa mereka dah tak macam dulu lagi..
serious..!!

"YA ALLAH..KAU lindungilah kawan kawan aku walau di mana mereka berada..jangan KAU pesongkan hati mereka YA ALLAH..aminn"

maaf hanya itu yang aku mampu..
aku tak boleh nak buruk burukkan kawan aku..
mengaibkan seseorang itu adalah amaln yang paling ALLAH tidak suka kan..??

sekian..wasalam


24 October 2011

dia BOOLAT atau tak??

assalamualaikum w.b.t

mulai saat ini, 
detik ini atau seberakhirnya hari ini, 
hidup dan cuti aku akan semakin 
sibuk, sibuk, sibuk dan sibuk..
dah tak ada masa untuk bermain atau relax relax goyang kaki..
MUNGKIN
 aku tak dapat nak update blog selalu..
itu pOwn mungkin..
sebab tu lah 
sejak dua tiga empat lima enam tujuh lapan menjak ni 
aku sengaja post something kat wall aku even assignment belambak..
update is update..
ya Allah degilnya perempuan ni..
aku tahu kalau aku tak post sekarang, 
nanti aku akan susah nak update da sebab aku TAK DE MASA..
kenape??
kerana aku sudah maju setapak kehadapan menuju alam dewasa 
(shitt..next year aku 20)..
alam dewasa yang macam mana agaknye??
hehehe..
alam dewasa yang aku akan mendekatkan diri aku ini dengan final exam..

ok tapi sebelum aku nak tunjuk sesuatu...
aku tak berniat untuk melakukan curang
hehehe...
sila perhatikan...

amaran..!!
jangan kau nak fall in LOVE 
sebab dia da berpunye

kepunyaan sape..nanti aku cari sape makwe a.k.a bini dia hahah

wahhh...
slim kan beliau??

kasi ZOOOoooomMMmm sikit

 maaf.maaf.maaf
jangan tension tension

jom zoom lagi sikit
nahhh..arrow BESARRR aku kasi...

"apa salah saya...saya tak bersalah =( "

soalan cepucemas..

"kenal ke sape dia??"
"BOOOLAAaatttt tak dia"


senyum tak perlu kata apa-apa =)


pesanan penaja : AXRUL ASWAD....peace ^__^V




be nice yauww

haii hello peeps (buang tebiat)
owhh okay..assalamualaikum =)


Did u believe with long distance relationship ?

Yeah! Sure I believe that.
because I am
so what ?
why people euuwww with that?
they don’t know whats going around .
Yeah, it’s not easy actually.
but I believe that will be amazing !
aha ~


when u love someone don’t make them feel easy with u
make them feel appreciate with u
make them feel u are only one in the world that their love
don’t love someone much n much
that will maybe hurting u
so be careful guys
just make your relationship 
go on
with laughing
happy
sharing
caring
comfortable with u
and make sure “be nice”
because why?
wherever they go they will remember u
trust me.


23 October 2011

V.I.P

kalau beliau di atas boleh memberi salam dan menjawab salam..
kenapa tidak anda??
wahh..dah macam iklan pulak kan..

hari ni walaupun agak tertekan dengan situasi belajar..
(kononnya study hard laaa..padahal melingkup kat atas katil)
aku menggagahkan jugak diri untuk meng "search"
gambar2 abang abang abang abang abang abang aku..
(berapa banyak abang da..)
weyhhh..korang, kau jangan jeles pulak aku ada 5 orang abang..

teka teki teka tekuk..
salah teka aku ketuk..

ngee..hahaha siap pantun pulak aku kan...
eh2..
dengan bangga dirinya aku ingin memperkenalkan idola a.k.a sumber semangat aku forever and ever..
tanpa semangat yang beliau berikan..tak mungkin aku akan menjejakkan kaki ke KL..
(not kuala lumpur or kota london..tapi kok lanas,kelantan..haha)
ayat muakadimah yang tak boleh blah
inilah beliau..
(dia ni pemalu..harap maklum)

kepada eida dan dieyla minta maaf lah yer..
saya terperasaan menganggap mereka abang saya
dan kepada warga V.I.P i'm sorry sebab nak konker sorang hahaha
(ayat minta penyepak)

perlu ke aku senaraikan biodata dia??
rasanya tak perlu kowtt sebab post aku yang zaman tok kaduk tu da menceritakan serba sedikit mengenai beliau si intan payung..

ok2..seterusnya 
rayndra a.k.a ryan
kepada sesiapa yang tak kenal laa..
kepada sesiapa yang da kenal..shuhhddd....

abang aku (eh abang ke??)
kira abang laa sebab dia lagi tua dari aku..
dia ni boleh di kategorikan dalam yang teramat sporting...hahah
(sila perbaiki ayat bahasa melayu anda yerr...)

yang ke seterusnya adalah 
encik yandy...

muka beliau ni memang GANAS..
tapi bila aku tengok dua tiga kali
hemm...
hensem jugak abang aku ni
dan.dan.dan...
berjiwa lembut..auuuuww..
sebab kenapa aku berkata kata sedemikian..
anda bukalah facebook beliau..
nanti akhir post baru aku bagi..

yang ke empat

dia ni bukan abang aku lah..sebab umur aku ngan dia sama je..

ni nama dia Fadlan hazim..

" sudikah awak jadi kekasih saya..jom kapel "

HO EM JEYYYY..

pengsan si fadlan kalau aku berkata sedemikian..

dan yang last sekali aku tak berapa nak kamcing
tak tahulah kenapa
hemmm..walau macam mana pown..
dia tetap saya minat sebab dia comel..
sebab muka dia macam korea..
sebab dia mata sepet


nak tengok tak gambar mereka bergabung
ni laa lima ketul abang saya..
walaupun badan mereka tak ketul2 macam david beckham

dan maaflah kepada sesiapa yang tak suka kalau aku taksub tersangat dekat V.I.P or ADAM..
(ayat sedikit emosi..setelah ramai yang suka memangkah aku minat V.I.P)

sebelum aku terlupa atau buat buat lupa

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000233255246&sk=info
abang adam punye facebook)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000423173649&sk=info
abang marlon facebook
http://www.facebook.com/rayndra
abang boy a.k.a ryan
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000193581257
abang yandy facebook
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000037027762
fadlan hazim facebook (kekasih gelap..wuppss)
http://www.facebook.com/aico.vx
aico facebook..
kalau kau nak tahu lebih info terkini laa..




V.I.P
very important princess



ok sekian..
gambar di atas boleh di abaikan..
sebab minah tu memang suka me'market'kan diri beliau sebagai "perinses"
peace ^__^V


20 October 2011

new for today 1

assalamualaikum WBT..
dan selamat early morning..=__="
i have many news to share with you wahai sang reader tersayang
berita terbaiknye..aku dah tukar nombor...F I N A L L Y..!!
aku pakai xPAX celcom jee
kepada sesiap yang tak tahu macam mana rupa line celcom yang aku pakai..
(maklum aje..kan blog aku ramai omputih mat saleh minah saleh yang baca..kononnya..cehh belagak)

berita sedihnya..
aku punye laptop R O S A K..
arrggghhh..aku tak boleh nak online..
bangang..!!

hemm..ok aku malas nak cakap banyak..boleh tak kalau aku nak stop dulu..nyte

yang pasti malam ni aku menunggu mesej si dia..but..no answer..lama jugak kau nak habes keje kan..=__="

19 October 2011

you and me


assalamualaikum..

hari ni aku nak nyanyi untuk meluahkan perasaan yang dah aku simpan 6 tahun yang lepas..
(kiralah kalau kau rajin berapa umur aku time tu)

Sejak dari dulu ku mencintaimu
Kau tahu begitu namun kau berpura
Ku masih teringat kau peluk diriku
Yang telah membuatku mencintaimu

Sudah berapa lama
Diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua kau merinduku
Sebagaimana ku rindumu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggumu bila tak kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu sayang

Sudah berapa lama
Diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua kau merinduku
Sebagaimana ku rindumu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggumu bila tak kau cintaku
Ku kan berjanji mencintaimu sayang

Ku kan berjanji mencintaimu sayang


jiwang kan aku..hahahah bongok..!!

weyhh sayaSAYANGawaksesangat..!!!
err..malunyerrr...


16 October 2011

student life... =__=

assalamualaikum W.B.T
 intan payung intan payung cik A.N.I.S.A  

ok sekarang jam menunjukkan 1.28 a.m (17/10/2011)
ehh tarikh kapel gua tuhhh..hahaha...gedik jahanam..!! 

niat hati hari ni nak tido awal
tapiii

wa pejam punya pejam..tak lelap lagii..
wa tak syak lagi wa memang ada penyakit
penyakit ISOMNIA
bukan somalia lah BO**h...

ok..seriously today wa tak de mood langsung..
sebab wa sangat penat
sebab wa terpaksa terkejar-kejar pergi ke kelas

sebab jam da menunjukkan pukul 8.30 pg
sebab " ehh bangang..ne ada student datang lambat gilerr..."
ok lupakan..
lepas tu tengah hari wa terpaksa siapkan video wa dan rakan rakan wa
video soft skill
sebab lecterer suruh laa..
petang wa terpaksa dan kena memaksakan diri wa yang memang mengantuk ni pergi ke machang untuk menukar kad bank wa..
jahanam punyerr kak bank..nasib baik wa dapat khidmat servis yang tip top..
sebab selalunya wa dapat servis yang hampeh dekat kelantan...
siap aje kad..kereta yang wa naik tu rosak..perghhhh..
sabar nisa sabar..!!
petang sikit wa dapat rehat..yes finally..=)
tapi.....wa dapat rehat kejap je...HAMPEH..!!
ok must solve the big prOblem..
"eh..aku tak salah lahhh"

penat wa tegakkan keadilan..ye..aku degil..!!
lepas tu dengan muka sememeh..wa bangun dan terus makan maggie
sedap tak sedap wa balunnnn..lapar + bengang =??????
malam dan hampir nak tengah malam
wa sambung balek wat video..
perghhh..

penat nak pikir idea lu tak payah cakap lah kann
buat dalam kumpulan, kerjasama perlu ada kan..
nasib baik geng geng wa sporting..
hemm..!!
wa penat wa nak tido.. gud nite semua..