30 September 2011

ok..story yang xde motif

ok assalamualaikum reader tersayang dan terbushukkkk..ngehngehngeh

apakah khabar beliau beliau semua??

mimpi indah tak malam tadi??

kalau awak tanya saya mimpi indah ke tak..mestilah TAKKK..!!
gilerr kowt malam tadi balek lambat gilerr sebab sambut besday BOS tokey sewa kereta poli kitorang..
nak tahu kita orang balek pukul berapa semalam??
nak dekat pukul 4..no.no.no bukan 4 petang tapi OMPEK pagiii..
seriously gilerrr..aku tak pernah balek selambat tu..
taw dek omak den..mampuihhh..

by the way..hal semalam adalah kenangan..
past is past jangan di pikirkan..

so today...

my assignment didnt yet already..oh nooo..

ok hari ni akan aku siapkan semua tugasan..
yuhuuu..semangat

aku nak berjaya

yess i will

sape yang tak nak berjaya..

aku pown nak berjaya..

berjaya menjadi insan cemerlang
 bakal engineering yang terhebat
dan bakal wartawan yang..
ermmm..
not sure
BUT
menjadi anak yang
anak solehah
is YES..!!

aikk..apsal plak lahh aku semangat tetibe ni..

all of it kerana abang adam..
abang adam ada berpesan..
bukan dekat aku 
tapi dekat semua peminat dia..
peminat dia tu termasuk aku yang ngokngek laa..
 " belajar rajin-rajin dan jangan tinggalkan solat"

wahhhhh...

saya semakin sayang pada awak..

cho chenun saranghamnida

adoii..minahh..apa hang merepek ni..

let me share with you my beloved idol 

 this is V.I.P 

and also

oppa TVXQ


p/s : tq kat eida azhar yang editkan gambar V.I.P =)


29 September 2011

the B O S A N

assalamualaikum WBT reader

how are you..

hope u all are kind..

u know how a clock now..

yess correctly 11.25 a.m

and i want say GUDMORNING to all " anak dara " like me yang baru bangun tido


actually it late morning..

so tak malu punye anak dara..

today i want write 'boring-boring' story and using stupid language like haramm 
satu hape pown aku sendiri tak paham

ok..i want tell u
NOW..i really boring
becoz all my housemate back home
maksudnya balik rumah masing-masing laaa
but not all actually

and yesterday 
my feel really boring and i dont know what want to do

ARGHHHHHH...
seriously i really boring and i need to MENJERITT like orang gilaa

when i wake up
i open my blue lappy and straight type 

FACEBOOK LOGIN


MYSPACELOGIN


NETLOG


TWITTER 
and 


BLOGGER..

today my life is boring yang teramat 

i'm sorry even u not understand
hehehe


enjoy ur life today

27 September 2011

gila menipu kauu


assalamualaikum reader yang comel macam aku  ( okey silakan muntah )

Ni lagi satu versi cerita Pak Pandir yang buat diri rasa nak tendang diri sendiri.

Alkisah la kan..anak Pak pandir, anak Si Luncai, as well as anak Mat Jenin tengah lepak2 berborak. Memandangkan mereka ni dari genetik2 yangg..sengal2 ubi sikit, jadi janganlah diharapkan topik perbualan diorang ni berkisarkan Global warming atau isu kenaikan harga minyak. Memang jauh punggung dari api la.

Maka, duduklah tiga2 budak ini berceritakan kehebatan ayah masing2, walhal satu Malaysia tau hebat kejadahnye entah pakcik2 tu semua.


                     .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

anak Si Luncai : Korang nak tau, ayah aku la ayah paling hebat kat mukabumi ni tau!

anak Mat Jenin & anak Pak Pandir : Hek elehh..apahal plakkk?? Tell me why.

anak Si Luncai : Korang tau Menara Condong Pisa kat Itali tu tak?

anak Mat Jenin & anak Pak Pandir : Haa..tau2.Maka?

anak Si Luncai : Itu ayah aku la yang binaaa!

anak Mat Jenin & anak Pak Pandir : Woww!...hebat la ayah kau, bebeh!

okay ini dya bangunan yang di maksudkan oleh anak si luncai


     .. .. .. Anak Mat Jenin pun taknak kalah....




anak Mat Jenin : Aalaahhh... ayah aku lagi hebat kottt!

anak Si Luncai & anak Pak pandir : Apsal plakk ayah ko lagi hebatt?

anak Mat Jenin : Korang tau Piramid Giza kat Mesir tu tak? 

anak Si Luncai & anak Pak pandir : Ooo..tau2.Kenape ah?

anak Mat Jenin : Haa..itu ayah aku la yang ciptaa!

anak Si Luncai & anak Pak pandir : Huiyooo...lagi dahsyat dow ayah kau! Hebat gilee!




     .. .. .. Kemudian anak Pak Pandir pulak dengan muka jambatan-tak-siap-nye bertanya ....




anak Pak Pandir : Korang pernah dengar pasal Laut Mati tak?

anak Si Luncai & anak Mat Jenin : Haa..!ade!ade!..Apsal dengan tempat tu?

anak Pak Pandir : Laut tu ayah aku la yang bunuh ..

    ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..  ..

Moral : jangan jadi seperti mereka yang bangang sebab keturunan...=)

nak buat macam mana aku kan artis HOT...werrkk !!


Bismillah dan assalamualaikum




Dah lama tak hapdet. (tipu lebihh) Walaupun aku tau korang peduli ape aku hapdet ke tak. Jangan... Biadap namanya tuh. Sila buat-buat peduli untuk ambik hati aku. Mekasehhh..


Aku bz ok. Show sana sini nak kena attend. Dinner dengan Dato' Datin, Tan Sri, Tuan, Puan dan segala bagai. Nak pergi mana-mana pun payah. Kena undercover. Kalau tak org duk kejar meraung-raung mintak otograf. Ahh bosan sungguh jadi orang glamer. Ok, jangan lempang. Aku pun rasa nak lempang diri sendiri.


Praktikal habis lagi 2,3 hari. Gila lah. Mimpi Moon je rasa. Cuti 2 ary seminggu apply tempat best untuk jenjalan. Mungkin jadi artis macam aku ni perlu transformasi diri. start ahad nanti pasti badan aku ketul-ketul. *sebab buat assignment dengan terpekik terlolong


InsyaAllah start minggu depan aku boleh buat gerak gempur blog. Sawang pun macam dah banyak ni. Oldskol pulak rasa. Terdengar-dengar background lagu hello-hello. *lempang diri sendiri. Apa aku merepek nehhh??



Ok. assignment plus show...


p/s : hapsal entry kau bangang giler cik ANIS  ..eh stupid..!!jangan panggil anis..aku geli..

24 September 2011

jeram linang again


ni hao maa..

sehat kah anda semua..
woooooo....

ana berharap anta-anta semua sehat walafiat seperti ana..

ok..aku nak bercerita mengenai hal semalam

kisah semalam yang bertarikh 23 SEPT 2011

di mana semalam aku dan geng2 gonjes pergi bersuka ria dekat jeram linang..

jeram linang dekat mana??
(belakang rumah kau)

ehh2..tak delah..jeram linang dekat kelantan..

tapi aku tak pasti kedudkan dia dimana
heheh

mengikut signboad yang di beri

ini lah kawasannya..

ok..kitorang pergi menaiki kereta yang di sewa sendiri

memandangkan kami masih tidak mampu membeli kereta sendiri so kami sewa lahh

perjalanan mengambil masa yang tak tahu lah berapa lama..

sebab kitorang tak hamek taw..

taw2 dah sampai


dan melihat budak2 lelaki yang bukan dari kelas sendiri tapi sporting laa jugak sedang melepak di kedai kopi

cettt...sempat lagi korang yerr nak minum-minum dulu..



di sebabkan menunggu dan menunggu yang sangat lama 
kitorang pown gerak dulu..

our driver drive the car sangat laju sampai nak melayang-layang kitorang
woooo....

laluan dah laa sempit..

dan kitorang mencari parking..
aigoo...full parking =(


lepas bayar duit parking sebanyak DUA RIBU rupiah dekat pakcik parking 

kitorang pown apa lagi..ENJOYYY..!!
 eh..wait2 barang berat ni..sape nak angkat??

terpaksa lah menunggu geng yang dekat kedai kopi tu sampai..


OMG...waste the time..

seminit berlalu


setengah jam kemudian

lama kowt kitorang tunggu

 sempatlah jugak nak melantak benda ni..

dan FINALLY

the hero gonjes coming







akhirnya air terjun

wooooo..



terBAEKKKKK..

mandi sampai menggigil gigi aku..

warhhhh..

besss...

seronok sampai budak laki tak pergi sembahyang jumaat..

mahap.mahap.mahap kalau kerana kami anda anda semua tak pergi solat jumaat..

petang baru lah kitorang balek 

dan aku teros berdengkur dalam kereta..

wahhh sedapnyaaa dapat tidur =)

kepada semua yang terlibat harap korang enjoy..


wasalam =)






22 September 2011

weird feeling

assalamualaikum W.B.T reader

hari ni aku nak tanya.." AKU ADA MENYAKITKAN HATI KAU ORANG TAK?? "
kalau ada..aku nak minta maaf..kerana itulah yang di peasan oleh DATO' DR HJ FADHILAH KAMSAH (=
dan dia juga ada berpesan " maafkanlah semua orang pada setiap malam sebelum tidur "

hemmmmm =,="


sejak dua menjak ni..aku sering menangis.menangis dan menangis...
always crying non stop..i didnt know why..!!

but my feeling is empty..yes i feel that..

nak kata banyak sangat masalah...
tak jugak...

aku dapat merasakan yang aku sedang kehilangan seseorang..tapi siapa??

entah lahhh..


ya ALLAH KAU maha pengampun lagi maha mengetahui..KAU ampunkanlah dosa-dosa kedua ibubapaku dan juga adik-adikku..KAU peliharalah mereka..KAU lindungilah mereka daripada kecelakaan dan KAU jauhkanlah mereka daripada azab api neraka..sesungguhnya hanya mereka harta yang paling berharga yang aku ada di dunia ini ya ALLAH..
yaALLAH lindungilah diri aku daripada melakukan perkara di luar dugaan..jauhkanlah aku daripada godaan syaitan..dan ampunkanlah dosa-dosa masa lampau yang pernah aku lakukan..
yaALLAH KAU ampunkanlah dosa-dosa orang-orang yang aku sayang.. lindungilah mereka..
yaALLAH andai dia bukan jodohku, kau ikhlaskanlah hati aku..kau lindungilah dia..kau jauhkanlah dia daripada mendekati maksiat dan jadikan dia anak yang soleh dan taat kepada ibu bapanya..yaALLAH KAU  lindungilah keluarganya kerana aku sudah menganggap keluarganya seperti keluarga aku...amin..




LOVE tak membawa apa-apa makna lagi pada aku...
betol ke??

20 September 2011

be top student??

assalamualaikum W.B.T  kepada warga blogger


korang sihat ke hari ni???


alhamdulillah lah kalau kau orang semua sihat..

aku??

 aku pOwn sihat jugak..

hari ni aku nak tanya kau orang lah.. bes ke jadi FAMOUS atau in melayu nye POFULAR???

seronok ke??

apa perasaan menjadi POFULAR contohnya di tempat korang study??

kau orang pergi mana-mana sentiasa mendapat perhatian

" aii..awekk nak nombor "
" awak saya single "
" cantek awak hari ni "
" fuyoooo..jelingg mautt.."

inilah ayat-ayat yang seringkali aku dengar..

untungkan siapa yang menjadi cantek..

MAAF..!!

aku tak cantek dan bukan pelajar POFULAR di tempat belajar aku..

aku hanya gadis pendiam yang hanya memandang dan suka memerhati keadaan sekeliling

nak termuntahh aku dengar kenyataan yang aku lemparkan tidak sampai beberapa saat..

tapii beb

serius aku memang seorang pendiam..

ok..berbalik kepada topik tadi..

aku nak gak jadi makcik kepoh..

nak tanya ni

kau orang pernah ke menjadi the TOP student??

hemm kalau pernah 
 bes tak??

aku pown teringin jugak nak rasa  jadi PEMOS

 tapii apakan daya

muka dah lah tak cantik, kecik pulak tuhh, tak pandai, tak putih melepak kemerahan, tak reti nak berfashion up to date

jangan nak bermimpilah kau nak famous cik anisa oiiii...

bak kata tuttttt

"nak suruh aku belikan hang cermin kaa??"

aku hanya menyengih aje..

"ohh...hina nyerrr aku =( "

tapii..wa tak de hal la derr..

janji wa tak kacau hidup lu sudah lahh

nanti bila kau mati bukan kecantikan atau kePOPULARan ko yang akan membantu di akhirat kelak

bangang..!!

tapi memang tu ea syarat kalau nak jadi popular kena cantek??


pastu kena pandai dress up


OH MY GOD..

ok persoalan kepada semua soalan akhirnya terjawab apabila aku search dekat DATO' GOOGLE

to be popular student

then this is the result

read carefully..

POPULAR STUDENTS ARE FRIENDLY TO EVERYONE


POPULAR STUDENTS JOIN COLLEGE CLUBS AND ORGANIZATIONS

POPULAR STUDENTS STAY HEALTHY

BE SOCIAL - GO TO PARTIES

POPULAR STUDENTS GET GOOD GRADES

BECOME FRIENDS WITH A POPULAR STUDENT


agak-agak aku ni boleh ke popular??

hahah

the stupid question
 so do I....



p/s : sesungguhnya kalau korang nak jadi pEmos..jadilah seperti isteri para Nabi..kerana kecantikan dunia tidak membawa apa2 erti..is it right?? fikir-fikirkanlah




18 September 2011

besday my lovely idol superdOublestar " ADAM af "

assalamualaikum reader yang  kiut miut and hensem2 je..hehehe

hari ni aku nak buat entry yang PAAAALINGGGG simple je..
(simple sangat ke)

look and see dont bising-bising..

please read..

malam ini..di temani buku-buku dan beg-beg yang berselerak di atas katil double decker..

gambiar hiasan..bukan katil aku laa woii

dan nyamuk-nyamuk serta sang semut menjadi saksi bahawa aku buat kali PERTAMA nya nak wish birthday ADAM af2...
(sadis betol..kata fan adam)

ok laa..walau pun aku tak dapat join contest wish besday adam yang telah di undang oleh V.I.P tu..
takpe..i have my own style..(berlagakk gilaa)

tanpa membuang masa serta tenaga..meh lerr kita nyanyi sikit..


this is korean virsion wooooo...
 for abang adam

oppa .. saeng-il chughahae "


semoga abang adam berjaya dalam apa yang dia lakukan dan tabah mengharungi dunia seni..we always support u..and semoga abag adam cepat kahwin...Auuwww..


masih dalam pertanyaan bila MOHD AIZAM MAT SAMAN ingin menamatkan zaman bujangnya?? =,="


  dan ini serba sedikit pasal abang adam



inilah dia besday boy 

yang lahir pada 19SEPTEMBER1983
berbintang VIRGO
dekat hospital QUEEN ELIZEBETH

 p/s : kalau lah abang adam ni macam kengkawan aku..da lama aku baling tepung + air sabun..hehe

17 September 2011

Innalillahi wa inna lillahi ro ji 'un

assalamualaikum reader and my fan...
(ececehh fan laa sangat kann..i'm not the top student ok)

sebelum aku memulakan hujah-hujah marilah kita sama-sama mensedekahkan al-fatihah kepada orang-orang yang sudah meninggal dunia..tidak kiralah ahli keluarga mahu pun sahabat andai atau orang-orang sekeliling anda..




ok first...i'm say sorry a lot cause write this entry..

tapi rasanya tak salahkan??

sejak dua menjak ni

hidupan seharian aku selama satu minggu asyik di GEMPARkan dengan berita kematian

yess..!!

walaupun ia tak de kaitan dengan aku tapi ia ada kaitan dengan orang-orang sekeliling yang amat-amat aku sayang..

aku hanya insan biasa yang tak dapat membantu..

aku hanya mampu sedekahkan doa..

to my friends..

" awak, awak-awak kuatkanlah semangat yerr..yang pergi tetap akan pergi..kita juga akan menyusul seperti mereka suatu hari nanti..saya harap awak redha dengan pemergian mereka..."

hanya itu yang mampu aku lakukan..

seriously aku tak dapat bayangkan KALAU suatu hari nanti orang yang paling bermakna seperti parents aku, sibling aku, kawan-kawan aku or bopren aku ke yang meninggal dunia..

astaghfirullah hal azimm..aku tak dapat baynagkan respon yang akan aku berikan..

maybe aku meraung sambil guling-guling..

kalau kau orang pulak macam mana??

apa respOn kau orang??

hemmm =,="

tapi kalau pakwe korang lah yang meninggal dunia..korang akan cari lain tak??

kalau aku..NO KOMEN lahh..hahaha sebab aku tak rasa pown yang aku sekarang ni macam ada pakwe..
(wuuppsss..mahap.mahap..tertukar topik pulakkk)


dan andai lah aku yang meninggalkan dunia ni

aku minta maaf kepada semua yang mengenali dan menyayangi aku..hanya satu aku pinta
" sedekahkan al fatihah "....

#macam mana lah keadaan aku mati nanti
#harap mak bapak aku tak sedih kalau aku "pergi"
#harap aku mati dalam keadaan yang di redhai



p/s : setiap detik yang berlalu merupakan saat paling hampir kita bertemu dengan YANG MAHA ESA..

13 September 2011

"SECRET BIRTHDAY PROJECT".. aku nak join..tapiii =,="





ADAM's SECRET BIRTHDAY PROJECT by AVX/AFCM'

A. KAD BIRTHDAY

Jom join kami membuat kad birthday untuk Adam sempena hari lahirnya 19 September ini! Caranya sangat mudah.

1. Sediakan kertas sebesar A3 (2 kali ganda A4). Tak kisah warna apa pun. Kertas jgn terlalu tebal & jgn terlalu nipis.
2. Pastikan kertas tu dalam keadaan landscape (melintang)
3. Tinggalkan ruang sedikit sebelah kiri dlm lingkungan 3cm supaya boleh di bind kemudian.
4. Hiaslah ikut suka hati. (Boleh buat kolaj, print, tampal, pelekat atau apa2 saja. Cuma pastikan jangan terlalu tebal kalau nak tampal corak-corak. Boleh letak gmbr atau apa saja yg sesuai untuk menyatakan ucapan birthday kepada Adam)
5. Bagi yg sekitar KL, boleh hantar terus by hand kpd AVX/AFCM atau wakil2 terpilih. Kumpul among kawan2 & hantar kpd kami pun boleh.
6. Bagi yg jauh, sila emelkan kpd alamat berikut :
AVX
A1-7-4 apartment pandan utama,kampung pandan dalam,68000 ampang,selangor.

7.
Tarikh tutup sebelum 17 September.

Kami akan compile semua kad2 utk dihantar kepada Adam pada hari birthdaynya. Ingat, ini adalah RAHSIA.

B. VIDEO UCAPAN

1. Ambil video ucapan untuk Adam (maximum 1 minit)
2. Emel kpd aico.vx@gmail.com sebelum 16 September.
3. Kalau tk dpt emel, upload kt mana2 & bagitahu kami (inbox FB Aico FC)

Sebarang masalah, sila inbox FB Aico FC.

Thank you very much! Jom pastikan projek kita berjaya tanpa diketahui Adam!~

Regards,
Aico Executives, Aico FC.



ASSALAMUALAIKUM....


ok..seperti yang kau dah baca di atas tu..


AICO fc baru sahaja send massage kat inboX fB aku


dan..dan..dan


aku teringin nak join..


yelaa..ADAM kan idola aku yang paling aku sayang..


aku tak kisah lah kalau member-member aku, ahli keluarga aku nak kutuk ADAM ni macam mana..


lantak kat dia oranglah kan..mulut manusia mana boleh tutup betol tak??


ok lah aku malas nak ingat semua yang mereka kutuk tentang ADAM..


sebab abang adam pOwn cool je bila kena kritikan...


ok...berbalik kepada " TERINGIN NAK JOIN "


aku tak kisah lah kalau terpaksa membazirkan duit untuk membeli kertas A3 


( aku sendiri dah ada sebab aku kan student engineering mechanical )


dan aku memang suka membazirkan masa dengan melayan benda2 tak berfaedah tu...


(aku selalu gak hanta kad yang kreatif dekat sOmeOne " tersayang " )


tapi yang membimbangkan aku...


kau nampak tak yang aku merahkan ayat di atas tu...


ok aku ulang balik..tarikh tutup sebelum 17 september 2011


aku rasa kalau aku pOs kan kompom tak sempat sampai sebab aku sekarang ada dekat kelantan bukan selangor...


dan boleh hantar melalui email...


ok sebab email ni..


aku mengaku yang aku tak berapa pandai sangat...


tapi kalau bab blog or facebook aku boleh lahhh..


macam mana ni...


dan lagi satu


boleh buat melaui video..


yang ni the bigger problem..seriously!!


aku tak reti nak buat...


ARGGGHHHHH...nak join tapi semua tak reti..


terserlah keBANGANGan aku...


pffftt =,="




macam mana ni..tarikh 17sept dah semakin dekat..


boleh tak kalau wish biasa2 je kat wall abang adam or create something kat dalam blog then 


pos kat wall abang adam atau blog adam???


hemmmm.... (=___=")





10 September 2011

err..noENTRY


assalamualaikum 




okey 

seorang kawan yang sedang merindukan kawan nya yang bernama tuuuutttttt

harap kau oke...

k bye!!

5 September 2011

Tips mencari jodoh TANPA " couple "


assalamualaikum W.B.T


topik yang aku nak bagi tau kat kau orang kali ini berkaitan dengan jodoh,cinta dan seketurunannya..
 aku ambil daripada satu blog yang bagi aku info dia macam menarik je...
so jom lah kita baca bersama.


………(¯`v´¯)
………..`•.¸.•´ ~ ♥ TIPS MENCARI JODOH TANPA ”COUPLE” ♥ ~
………(●̮̮̃•̃)..(●̮̮̃•̃)
……… /█\ ♥/█\
…❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤








(`’•.¸ “Habis nnt macam mana nak cari isteri?”
bab nak mencari bakal isteri ni apa susah~
berserah sahaja kepada Allah~
bila MASA sudah sampai~ dapatlah~



(`’•.¸ “Bukan kita kena USAHA ke?”
memanglah kena usaha
tak akan saya nak duduk rumah tunggu orang msk meminang pulak kan?
tapi COUPLE is WRONG
baik kumpul duit~ persiapkan diri dgn tanggungjawab~
pergilah meminang seseorang yang berkenan di HATI



(`’•.¸ “Nanti kena REJECT macam mana?”
dah nak REJECT..nak buat apa?
fikir positif lah~ maybe ada yg lebih baik buat kita
Allah kan tahu apa yg terBAIK buat hambaNYA
kita kenalah REDHA dengan ketentuanNYA



(`’•.¸ “Kalau dah berkenan dkt hati macam mana?”
lagi senang kalau mcm tu~ dah cukup duit & persiapan~
teruslah masuk meminang @ lagi best kahwin terus~
tak payah nak berCOUPLE bagai~ buat maksiat sahaje apa guna~
korang nak masuk SYURGA ke NERAKA r?
kalau belum cukup lagi tu~
simpan lah dalam hati~ cuba test berpa lama korang leh suka kat bdk tu?
maybe perasaan korang tu just CRUSH only~



(`’•.¸ “Eleh~ budget ko baik sangat r? Ramai jer yang couple. Boleh jer aku tgk.”
Ye~ Saya tak kata saya baik. Korang yang menilai diri saya ini.
Macam mana korang NILAI or pandang..itu terpulang~
yang penting PANDANGAN Allah terhadap saya nanti bagaimana?
sbb nanti akhirat saya yang kena soal~
kenapa saya tak sedarkan kamu semua?
kenapa saya tak halang or nasihat rakan-rakan saya?
sekarang~ I have DONE my job~
nnt itu antara kamu dan Allah ek~



(`’•.¸ “Mak & ayah restu lah.”
Memanglah mak & ayah restu~
tapi Allah restu ke tak ea?
korang FIKIRlah sendiri~
semua diberi AKAL untuk berfikir
saya yakin korang pandai menilai apa yang baik & buruk
ingat lah~ niat tidak memBENARkan cara~



(`’•.¸ perkahwinan tu satu benda yang SUCI
tapi manusia yang mengotori ikatan ini
oleh sebab terlalu mengukut budaya barat
semua benda yang HARAM pun boleh jd HALAL



(`’•.¸ fikirlah wahai RAKAN
kita ni umat akhir zaman
kiamat tu PASTI
kenapa korang tak SEDAR lagi
or korang tahu just buat2 tak tahu saje?
fikir-fikirkan lah~

✿♫•*¨*•.¸¸❤ ✿♫•*¨*•.¸¸❤
❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤



dia ENSEM aku CANTEK


p/s : aku ambil dari sebuah blog untuk di kongsikan dengan kau orang =)

4 September 2011

short form..kau boleh faham ke??

assalamualaikum warroh matullah hi waba ro ka tu reader...

taknak panjang pulakkan salam aku kali ni...BAJET..!!

sebelum aku memulakan hujah2 yang merepek lagi meraban 

aku nak susun sepuluh jari tangan dan sepuluh jari kaki

tanda meminta maaf kepada semua orang..

ini apa yang aku pikir dan tiada kena mengena dengan kau orang semua..

I'M SORRY =,="


(belum start pape dah i'm sorry..pffttt)

isu penyalah gunaan bahasa semakin menjadi-jadi..

okay find..

memang tak salah kalau kau nak guna bahasa SMS tu..

sebab aku pOwn guna jugak short form segala bagai tu..

yelaa..taip benda yang ringkas ni kan dapat menjimatkan ruang dan tidak membazirkan waktu bila korang nak hantar SMS dalam handphone kan..

okay aku paham..kita serupa

tapi..

aku tak suka bila orang hantar mesej benda yang aku tak paham nak baca..

contoh

"wk uat pew tuhh"
aku dah buat muka pelik dan huduh


then 

bila aku tanya balek

 " hape ke benda nye tuhh"

dia balas
"wk xety bce e"


tak ke bangang hape..

kalau ini lah yang di katakan sebagai satu arus permodenan bahasa

aku mengaku aku kolot bodoh dan bangang

tapi..

bagi aku bahasa ini sungguh TAK RELEVAN langsung



bahasa atau mesej ringkas yang bagi aku " ter " lampau ringkas ni dah macam satu trademark pulak..


ok lah adik2, kakak2, abang2, makcik2, pakcik2 dan yang hensem plus comel2 

memang tak salah kalau kau nak taip ringkas-ringkas ni tapi berpada-padalah jangan kau taip meleweh-leweh sampai orang lain tak paham mesej kau

silap hari bulan ada yang kena campak kat lombong..

ok sampai di sini sahaja..

maap kalau ayat kurang di ajar



selamat membaiki tulisan