30 September 2012

tahniah SELANGOR !!

assalamualaikum people


hari ni buat pertama kalinya guwa keluarkan cerita mengenai bola.. 
"sori bro, guwa bukan peminat tegar bola..tapi aku penyokong tegar pemain negeri sembilan..
hobin jang hobin"

da gasak..guwa merepek kembali...
kembali kepada topik asal...
walaupun guwa bukan peminat bola
dan tak pernah pergi tengok bola secara real di stadium
tapi sebagai PEREMPUAN eh GADIS (nampak aku ni sopan sikit)
guwa amik jugak perkembangan pasal bola bola bagai ni...
tadi sempat lah blogwalking dua tiga das kast blog orang..
and ada blog hangat ni mengeluarkan status mengatakan pasal SELANGOR menumpaskan SINGAPURA

"time ni dah terbayang bayangkan muka mama kat rumah..dengan sorakan beliau..hikhik"
(mak guwa kaki bola untuk pengetahuan korang lahhh)


ok the NEWS

"THE Red Giants  berjaya mengakhiri penantian tiga  tahun untuk menjulang Piala Sultan Selangor edisi ke-11  apabila mudah menewaskan pilihan Singapura 3-1 di Stadium Shah Alam, malam ini.

Kemenangan ini sekali gus menyaksikan Selangor berjaya merampas kembali piala kebanggaan itu setelah tiga  tahun berturut-turut Singapura memenanginya.

Beraksi di hadapan lebih 65, 000 penonton di gelanggang sendiri, Selangor memulakan perlawanan dengan agresif dan melancarkan serangan ke kubu Singapura.

Tuan rumah hampir mendapatkan jaringan awal pada minit ke-4 menerusi percubaan Safee Sali. Bagaimanapun sepakannya tersasar.

Pada minit kelapan, Selangor sekali lagi  hampir mendahului lawan namun, percubaan Bosko Balaban melepasi tiang gol.

Tersentak dengan serangan daripada tuan rumah, pasukan pelawat mengatur strategik akhirnya percaturan yang dilakukan berhasil apabila Aleksandar Duric menjaringkan gol pada minit ke-23.

Bagaimanapun, gol tersebut tidak menyentap semangat juang anak buah Irfan Bakti apabila turut melancarkan serangan ke kubu lawan.

Kesilapan pemain Singapura yang menjatuhkan Amri Yahya di kotak penalti   terhukum apabila  pasukan tuan rumah berjaya menyamakan kedudukan menerusi  Safiq Rahim melalui sepakan penalti pada minit ke-32.
Babak kedua perlawanan menyaksikan pasukan tuan rumah memperkemaskan corak permainan dengan aksi yang lebih tersusun.

Serangan bertali arus tuan rumah akhirnya berjaya menjarakkan kedudukan apabila sepakan luar penalti Bosko Balaban membolosi gawang lawan pada minit ke-54.

Keghairahan tuan rumah dalam memburu kemenangan akhirnya tertunai apabila Rozaimi Abdul Rahman menjaringkan gol sekali gus menutup tirai perlawanan dengan 3-1."

so mama pesanan kakak "sila terima dengan pasrah atas kekalahan negara u ok" versi gelak jahat

priview kenangan time sekolah menengah :

guwa selalu dan rasanya setiap hari akan turun kepadang sambil membawa botol kosong untuk beri sokongan padu dan jitu kepada kengkawan guwa (budak budak kelas KL) masa diorang tengah main...sebab dulu budak budak kelas guwa paling aktif bersama budak budak mekanikal...(sambil tu cuci matalah tengok hero hero mekanikal)..yang bes bagi sokongan kat dorang ketuk ketuk botol sambil jerit jerit ...sampai nak hilang jugak anak tekak kan...anyway its fun..balek dorm nak dekat maghrib..pastu serong taknak pergi surau untuk sembahyang jemaah (peraturan WAJIB yang aku suka langgar)..

kat sini guwa nak imbas kembali ke zaman era guwa comel paling comel (perasan giler kauu !)
tersepit kat tengah tengah antara mereka..


memang bes..guwa budak BOMBA yang nak kasi penumbuk tu

gaya guwa dan ustaz jang
(ustaz yang selalu azankan solat waktu subuh..syahdu jer dengar)

aksi sepontan

separuh sekolah guwa

guwa dekat bangunan U.F.O (bilik pengetua)

lambang sekolah guwa
(sekolah menengah tentera darat laut malaysia) hokeyyyy

the baju batik


serong perhimpunan bersama pengawas

dekat ladang sentiasa bersama

the girls yauw

ni hari minggu
lepak lepak with keena's family

perpisahan with cikgu praktikal

???

WEeeeee

pembuli kambing yang tegar..
see ! the kejam face's

kelas kitorang cantik sebab kitorang hias sendiri..
pokadot pokadot kauu

ni taiko protect guwa dan anak anak buah beliau

jangan terkejut kalau kelas guwa ramai lelaki..
memang ramai hero..

*guwa sayang mereka..guwa priview gambar gambar ni sebab RINDU wooo..


26 September 2012

edit merepek


assalamualaikum people

hari ni saje nak pos benda yang aku dah edit..
ni laa keje yg mendatangkan faedah..
walau pun buang masa tapi kita dapat belajar something mengenai edit edit tanpa kita tak sedar
yelaaa.. mana boleh pandai secara automatik kan...

ni gambar hampir siap


gambar selepas
so how?

next

kosong dan xcantek kann


NOWWW..!!
cantik x?? baek cakap cantek !!

hehehhehehe....
motif : saje je..sila muntah

ok bye ^^V



25 September 2012

nak kenal barang2 yang di perbuat dari kulit babi?


assalamualaikum people...

ha..maaf topik kali ni bukan nak mencarut pasal  ba alif ba ya

tapi nak share something yang kadang kita tak tahu dan tak ambil kisah, tapi kena tahu !

sebelum tu nak tanya "cantik tak HEADER baru tu? yang kat atas tu? haa..kat atas kepala blogger ni namanya HEADER..aku tak kira, korang kena jugak cakap cantik..first time taw buat header sendiri =)
now xde limited limited da..eh tetap limited edition sebab ada little spirit heheh"

ok2 berbalik kepada topik asal
kita semua taw kan BABI tu haram di pegang malah HARAM untuk di makan kan?

biasanya people kan, barang barang yang di perbuat daripada oink oink (gelaran untuk nate tu) tidak mahal mana pown dan ia mudah di dapati di pasaraya

inilah bentuknya..TAK PAHAM ea? jap jap nanti akak nisa terangkan lagi..wait ha

TIPS nak kenal pasti barangan yang di perbuat daripada oink oink

1. Tengok dan perhatikan betul-betul struktur kulit yang digunakan. Oleh sebab struktur kulit babi adalah sangat berbeza dengan kulit binatang lain, maka ia sangat mudah untuk dikenalpasti. Struktur kulit babi ini amat jelas dan biasanya kita akan mendapati 3 TITIK DALAM SATU TOMPOKAN TITIK-TITIK membentuk segitiga
people can u see that?

2. Harga barangan kulit babi ini biasanya lebih murah berbanding dengan barangan dibuat daripada kulit binatang lain. 

ok nampak tak bintik bintik segi tiga?

3. Kulit babi ini paling banyak digunakan dalam pembuatan kasut untuk kanak-kanak perempuan dan kasut perempuan dewasa pun banyak juga. Lagi satu, kulit babi juga banyak digunakan untuk membuat sandal untuk lelaki. 


so peringatan keras untuk diri sendiri dan korang semua, hati hati ye...semoga maklumat kali ni dapat menimba satu lagi ilmu.. =)

"ohhh nisa..pergi samak balek blogger kau..."

bye u olllssss




23 September 2012

sama tapi tak serupa

assalamualaikum people

korang kenal AMAR tak? yang nasyid tuh?

ni lagu dia cipta buat isteri tercinta

wow sweet.. AMAR plus WANI
aku tak tahu apa motif aku search lagu nasyid untuk hari ni
mungkin nak cari ketenangan
MUNGKIN laaa...

apa apa pown bila aku tertekan lagu NURUL IMAN 
dalam kepala otak aku
"eh2...ni macam..ehhmmmmm....."

search lagi lagu dari beliau..kemudian jumpa video AMANI
"ya Allah..sebijik ! "


ni gambar AMAR waktu sekolah dulu"giler sebijik muka dengan encik A waktu sekolah rendah dulu"

ni dia yang betopi dan baju belang2 posing cekak pinggang ala ala poyo

waktu aku tengok video amani tu..
ada satu perasaan jeles yang kuat kat situ = ="

apa apa pownn beliau tetap kawan aku...




hey YOU..!! nate


assalamualaikum people...

maaf ari ni aku bengang giler tahap cipanzi....kau pernah tengok tak, BAPAK GORILA kalau mengamuk macam mana? 
pernah tak? 
nak tengok tak?


*aku rasa aku macam nak telan manusia je !

weyhhh, derr.. beragak laahh nak sound2 aku.. nak tegur pown biarlah beradab sikit.. walau pown kekadang aku main direct cakap..
ko ni dah buat aku mood lari lah..!!
damn you..!!
haisyhhh.. nak je aku maki kau balek..
nasib baik ko hanya budak group aje..bukan budak kelas,
kalau budak kelas memang mati kau aku keje kannn
memang malang dan sangat malang lah aku kumpulan sama kau..
dah lah cakap nak berlagak aje..
puihhh
ko pikir orang suka dengan cara kau..
patot lahh kat kelas kau senyap aje..
rupanya kalau ko bersuara ramai yang nak pangkah kau
weyhh der, insaflah weyhh
INSAF !!
ko memang saje buat iman kesabaran aku semakin menurun lahhh


*aku xnak sebut atau paparkan muka beliau yang mintak kaki tu dalam blog aku, biar gambar di atas sebagai bayangan sahaja...

(mengaibkan keburukan orang adalah satu dosa, tambahan lagi memaparkan  gambar "orang yang kita UNLIKE" lagilah berdozen dosa kita akan dapat)

kepada KAU gambaran orang di atas, maaf ! sekarang aku bengang !!

...sekian...

21 September 2012

thailand pulak

assalamualaikum..sawadikappp kap kap

tiba tiba dengan sengajanya aku mencari cerita yang kelakar yang kena dengan jiwa aku..
dan tak semena mena nya aku terjumpa cerita CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE..memang lagi 10 minit nak pukul DUA pagi mata aku terlekat kat lappy sambil mulut tergelak tergedik gedik kan..

ceritanya sangat simple tapi kelakar...
mengisahkan tentang seorang anak dara's yang kureng cantik tetapi jatuh cinta dengan senior yang not bad hot jugakk..
dan mengapa aku begitu tergedik gedik nak tengok cerita ni sebab HERO dia berjaya memikat hati aku..
*auuwww...serlah gedik dia
apa apa pownnn... kasi can aku tamatkan cerita ni dulu ok

tak salah jatuh cinta



all of SEPTEMBER people


assalamualaikum people

wahhhh...makin lama makin malas aku nak hadap blogger...hemm abaikan ini bukan tanggungjawab yang wajib...anyway memandangakan today i free kan u olls i nak meludahkan segala masalah guwa...jangan nampak guwa cool kat luar guwa xde perasaan...guwa banyak problem yg guwa cipta sendiri..hikhik
guwa rasa guwa seperti memerlukan khidmat seorang lelaki yang berwatakkan ala ala islamic like ustaz but not really ustaz yang pasti ia boleh bimbing guwa ke jalan yang benar benar di redhai Allah..guwa teringin nak dekatkan diri dengan Allah..tapi guwa pasti tersasar..haisyhhh manusia...guwa xnak lah orang pandang guwa ibarat manusia bertopengkan saiitooonnnn.. *oh TIDAK !
ok yang tu luahan daripada lubuk hati guwa belah kanan yang amat dalam...

now beralih kepada topik lain pulak
owhh sebelum terlupa, guwa nak wish besday kat abg kesayangan guwa..sepanjang 8 tahun beliau menjadi abang guwa..dan sepanjang tu laa guwa sayang gilerr kat beliau..alaaa..korang mesti kenal laaa...sapa xkenal jejaka yang guwa maksudkan tu.. mestilah MOHD AIZAM BIN MAT SAMAN a.k.a ADAM.. anyway thanks a lot to him..sebab kerana beliau yang kini sedang mendalami ilmu agama, dan guwa pown terasa mamcam nak ikut jejak beliau..itu adalah satu petanda positif ok.. so people tak salah minat artis..mesti ada perkara yang baik yang boleh kita contoh kan. kan ?




special wishes from me for you LOVE LITTLE SPIRIT

"abang, selamat hari lahir yang ke 29..kita doakan abang bahagia dunia akhirat dan mendapat jodoh yang solehah yang boleh membimbing abang ke JANNAH insyaAllah...biarpun kita taw ramai yang tidak suka abang ramai juga yang mengkritik gaya abang (sebab kita sebagai peminat tegar pown terkena tempiasnya daripada kawan kawan) tapi itu tidak mematahkan semangat kita untuk terus menyokong abang...semoga lagu "ujian hidup" itu mendapat sambutan yang luar biasa.. dan semoga abang menjadi seorang "ADAM" yang boleh menjadi seorang pemimpin kepada semua orang  (menjadi pemimpin peminat peminat, bakal isteri, keluarga dan others).....tanggal 30tahun next year my wishes pulak nak abang kawen cepat ngeheheh" 

next topik pulak, guwa nak terbangkan diri guwa ke singapura dimana tanah tumpah darahnya guwa punya "mama"..hikhik..guwa malaysia people yang tulen lagi asli...
ok baru baru ini (ceeewahhh) poyo seyhhh ayat beliau
baru baru ini my lovely cutiey aunty a.k.a busu selamat mendirikan masjid ... sori busu xdapat hadirkan diri..but i'm happy with u... *hensem paksu baru*

source : fb BUSU

sebenarnya guwa nak cakap guwa jeles..sumpah guwa jeles..jeles sangat..mana guwa xjeles kalau mereka bergambar berposing maut tanpa guwa..aigoo = ="

half from our BIGGEST FAMILIES

tapi so k...sebab pagi tadi guwa dah talipon mama guwa

guwa : mama, how dare u leave me alone...makan mee udang BESAR tanpa bawak kakak
mama : HAHAHA (gelak devil)..nanti bila kakak cuti, kita pergi together ok
guwa : *muka berkerut2* yelaaaa (bila guwa nak cuti?)..
pastu guwa cakap kat mama guwa mengenai rancangan kakak ipar guwa yang cantik lagi seporting
guwa : mama, kak mas cakap nak bawak kakak pergi singapura end dis year... hoyey hoyey..
mama : a'ah..nanti kita pergi sekali..bila cuti ?
guwa : alohhhh.. (suara manja2 gitu mintak penampo)
mama : nanti kakak cuti, balek lah..boleh buat pasport...pastu boleh jenjalan kat singapore
guwa : ok2... universal ye
mama : hemmmm.... buat paspot dulu !
guwa : ye ye..ok nak buat keje
*talian di putuskan....

so ANISA, kalau kau berangan nak pergi singapura kena buat paspot dulu..paspot lama dah mati boleh pergi tanam ok... (oh singapore i come finally... *muka smenyengih..)

ok kembali semula ke MALAYSIA (konon)
guwa semakin tertekan dengan projek yang diberi...!!! kau paham tak ??
projek apa?
ohh guwa xboleh mention kat sini..karang xpasal pasal blog guwa kena mention kat pejabat
baik guwa secret kan dulu..

oh YA ALLAH aku mohon kau percepatkanlah proses menyiapkan projek yang diberi kepada kumpulan kami, agar kami tidak lagi tertekan..dan Kau hantarkanlah "angel angel" yang boleh membantu kami...aminnnn

isnin selasa saya cuti
sabtu ahad saya keje
kehidupan yang sadis lagi menyadiskan =(

17 September 2012

tanya ustaz ^^V

assalamualaikum people...