29 February 2012

MAC da datanggg...!!

assalamualaikum dear darling

hari ni aku amat excited menulis belog kerana sekarang da bulan mArch..!!
yeahh countdown for 20 years old..!!
tak sabar nak memasuki alam klimaks remaja..ahahaha

mama nak kereta ni untuk besday nanti boleh ngehngehngeh

sebelum aku terlupa atau saja saja nak buat lupa
aku nak wish HAPPY BIRTHDAY dekat semua gadis atau jejaka yang lahir pada bulan MARCH yang berbintang aries..yeahh kau dan aku adalah sama bulan =)

so serba sedikit info untuk di kongsikan untuk gadis dan jejaka bulan march


* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan


yang mana aku BESAU kan tulisan di atas adalah serba sedikit pasal aku..ok sekian...


*coundown : 22 hari lagi  =)

28 February 2012

27 February 2012

the KORBAN not QURBAN

hey dude assalamualaikum...

aku sekarang terasa sangat kosong sebab tu aku boleh meludahkan segala macam perasaan dekat belog kini berwajah baru walaupun tak vog vedevas macam korang punye belog..tapi aku syukur...credit thanks kat encik hensem kyla kerana sudi meluangkan masa meninjau ninjau belog aku...
ada masa aku akan edit lagi supaya jadi cantek menarik tertarik..ok stop..!! sekarang adalah segmen membelog diri..bukan segmen mengedit belog..

so ko nak taw tak WHY WHY WHY aku meletakkan entry sebegitu rupa?? why why why...??
aku nak tanya pendapat kau orang laa kan..kau orang sanggup ke berKORBAN untuk pakwe kau orang??
maksud mudah aku adalah menarik diri..

makna paling mudah sanggup berkorban setelah kau mendapat tahu bahawa ada other girl minat tahap maxima melampau dekat pakwe kau orang tetapi sayangnya pakwe kau orang da ada kau orang dan dia meluahkan pada kau orang..jadi what ur reaction??
                                                                a) buat bodoh
 b) menangis guling guling

 c) serang je pompuan tuu
                                                                d) redhooooo


hemmmm ==" op kos buntu right...
aku sekarang tak tahu nak habaq bagaimana...nak bergantung pada takdir??? itu dah macam menyerah giler..
haiyakk!!! tak tahu lorhh macam mana nak cakap...gua buntu tahap I.C.U da ni...

pesanan penaja untuk wanita tersebut
"assalamualikum...gua taw lu kenal gua dan gua pown kenal lu..gua taw lu ada in love kat babun gua..tapi gua tak jeles pasal tu..feeling masing2 memang tak dapat di tahan kan..ko dan aku bebas nak bercinta bersayang pada jejaka yang sama..dan gua tak kisah kalau TERpaksa lepaskan babun gua yang lu suka tu..tapi gua risau lu boleh ke jaga babun gua sebaik yang mungkin agar akidah dan akhlak babun gua tidak terpesong dengan budaya remaja zaman kong kali kong ni???? kalau lu betol2 syok mati kat babun gua..peh lisss laaa inbox gua atau face to face..tapi sekarang gua jaoh..so untuk face to face agak susah...don worry encik gadis..gua pown perempuan gua paham.."

haiyakkk konon aku ni angel laa..tapi biarlah hati aku sakit sekarang daripada sakit yang akan datang..
ya ALLAH pleaseeeee...!!!!!

sumpah gua suka lagu ni..
sebab V.I.P nyanyi dan takde kaitan ngan problem gua..

ok bye..

20 February 2012

5 situasi GADIS berkecil hati


hai warga blogger...
ari ni aku adalah TERrajin TERbuka blog kisah cintan cintun
TEtibe pulak aku TERbaca satu tips
LIMA SITUASI GADIS BERKECIL HATI

so BEHAVE wahai kaum lelaki 
jangan sampai anda melakukan perkara yang sebegini kepada aweks aweks anda


antara senarai GADIS berkecil hati

PERTAMA :
bila sang lelaki bagitaw ada gadis lain suka atau minat dirinya. AWAS..!! biarpun nak bersikap jujur dan bercerita pada sang aweks..sang aweks ini pasti akan rasa cemburu.
KEDUA :
bila sang lelaki melayan orang lain terutama perempuan berlebih lebihan. misalnya bila orang lain yang mengajak keluar, sang lelaki "i follow" tapi bila sang aweks yang mengajak "sori i have work to do".


KETIGA :
jika bertemu rakan rakan, sang lelaki  tak mahu perkenalkan sang aweks =__="
tidak cukup dengan itu, sang aweks disishkan kerana sang lelaki sedang rancak berbual dengan teman temannya.

KEEMPAT :
sang aweks tentu cemburu jika sang lelaki menjawab telefon dan bercakap kalu boleh nak jauh sebatu. MOTIF nak cakap jauh jauh?? kompom kompom sang aweks akan berfikir negatif.
kan..da bawak diri

KELIMA :
terlalu memuji kelebihan wanita lain. kalau boleh semuanya hebat dimata sang lelaki. haiii..no wonder lah sang aweks say BYE bye dekat sang lelaki ><"


so kalau nak berkekalan sila lah menjaga hati dan perasaan antara satu sama lain #__#


19 February 2012

tidak kecewa walaupun 50 calon saja hadir ><"

assalamualaikum semua..
seperti yang sedia maklum aku adalah fans paling tegar kepada MOHD AIZAM BIN MATSAMAN

dan seperti yang sudah di gembar gemburkan bahawa beliau akan menjadi "sifu" dalam MENTOR musim ke enam...
dan hari ini aku ada terbaca satu artikel yang di petik dari BERITA HARIAN..yang bertajuk
                           tidak kecewa walaupun 50 calon saja hadir
"
Sementara itu, Adam mengaku tidak terkilan walaupun hanya 50 calon hadir ke uji bakat bersamanya, semalam. Dia lebih kecewa jika peserta yang hadir tidak melakukan persediaan rapi.
Tegasnya, kuantiti tidak membayanhkan kualiti memandangkan pada akhirnya hanya seorang peserta yang boleh di bimbing dalam pertandingan realiti itu untuk bergelar penghibur.
“saya sudah nampak beberapa calon yang menyerlah dan menepati syarat yang saya inginkan iaitu penyayi pop dansa yang bagus. Soal ramai atau tidak, saya tidak kisah jika yang muncul benar- benar bersedia”
“mungkin sejak awal-awal  saya tegaskan hanya ingin cari protege yang boleh menari dan menyanyi ke sesi uji bakat ini, jadi tidak ramai berani mencuba nasib. Apa pun agak kecewa juga apabila seorang dua yang tidak serius..” katanya selepas sedi uji bakat di Sri Pentas.
Bebrbeza dengan sesi uji bakat mentor lain, Fauziah Ahmad Daud, Faizal Tahir, Ramlah Ram, Ferhad dan Ella yang rata- rata mencecah antara 300 hingga 500 peserta sejak pendaftaran dibuka jam 11 pagi, hanya 50 calon yang sahut cabaran mentor termuda itu.
Mengutamakan CALON LELAKI, namun penyanyi berumur 28 tahun ini agak terkejut apabila masih ramai bakat muda wanita yang sedia mendapat bimbingannya, malah ada seorang calon yang menonjol sebaik berada di depannya.
“seperti yang saya jelaskan dari awal, tidak ramai penyanyi lelaki yang boleh menari dan menyanyi.  Cuma dalam sesi uji bakat ini saya tidak membataskan sama ada lelaki atau wanita. Jika calon wanita yang hadir punya faktor X, dia tetap akan menjadi pilihan.
“paling utama, ialah DISIPLIN, kerana sebagus mana vokal dan skil tarian, jika tiada disiplin kita tidak akan kemana. Apatah lagi untuk pertandingan ini, masa yang di beri cukup suntuk. Kita sekadar menggilap untuk membolehkan protege kita terus menyinar” kata pemilik nama MOHD AIZAM BIN MATSAMAN. "
tunjuk ajarku sifu ><"

sekian

7 February 2012

thePERTAMA KALI ♔

Assalamualaikum WBT

Sehatkah para sahabat dalam blogger..
Hamboii sekarang ni aku dengar si para para artis sedang giat membuat blogger..
Semakin lama semakin ramai..bagus bagus..bila lah agaknya abang abang aku nak ada blogger sendiri agaknya entah...
Anyway bukan itu aku nak cerita..
Aku nak kasi taw aku baru aje balek dari bercuti..
Kemana?? Adalah....
Yang pasti rasa debaran aku sudah terkubur..aicehcehceh..
Mula mula rasa berdebar kau taw and now i’m feel better and more..
Alhamdulillah mak dengan ayah dia okay dan family dia semua ok dan baik baik je...
Hahah mesti kau dapat teka kan aku pergi mana..
Sampai dekat sana dato’ R menjaga aku dengan baik..(ayat aku tak boleh blah)
yang pasti aku seronok sebab da lama wooo tak jumpa beliau...sumpah aku gatal !
sampai pepagi buta tu dia yang jemput aku..lepas tu pergi mana mana dia yang bayar...
like super princess wohhh...so duit aku selamat sebab tak payah keluar..shukran..!!

Di pendekkan cerita.. famili dia dapat terima aku as “menantu bongsu” bak kata dato’ R
hemmm...tak mengharapkan sangat title tuh sebab aku masih muda dan tak pasti lagi sama ada dia jodoh aku atau tak...
yang pasti aku suka tengok muka dia bila dia main kenyit kenyit mata dekat aku walaupun aku rasa macam nak cincang cincang muka dia bila dia buat macam tu...hahaha...
ok ketara sangat aku overdos bahagia...
Sekarang umur aku sudah melonjak masuk ke alam 20..so no wonder kalau my turn pulak nak kenalkan beliau dekat family aku...
ok ini paling berdebar ni..seriusly..!!
tunggu dan lihat aje lahhh...

muka dia taklah sejibik macam lelaki hensem ni..
tapi cara kenyit kenyit mata ni buat aku tak tahan rasa seperti mau di lempang lempang aje..