29 March 2014

29 MARCH : BROGA

ASSALAMUALAIKUM

29 march is the best moment yang insyaAllah aku takkan lupa sebab pertama kali aku menjejakkan kaki ke bukit broga dan pertama kali aku membuat aktviti yang agak mencabar dengan orang yang aku sayang...thanks to him sebab bawak aku pergi ke broga..
sebelum aku membebel yang bukan bukan, meh laa aku introduce sikit pasal broga, even aku taw korang boleh cari sendiri dekat google..



Broga adalah sebuah pekan kecil yang duduk di sempadan Selangor dan Negeri Sembilan di Malaysia. Ia terletak 50 kilometer (31 batu) dari Kuala Lumpur dan kira-kira 33 kilometer (21 batu) dari Seremban, ibu negeri Negeri Sembilan.Broga di beri nama dari Sungai Broga yang melalui kawasan itu. Nama Broga dipercayai  diperolehi daripada Buragas, binatang mitos yang hidup di hutan.Broga unik kerana ia duduk tepat di sempadan kedua-dua negeri di Negeri Sembilan dan Selangor. Di sebelah Selangor, Broga termasuk dalam mukim (sub-daerah) di Semenyih di daerah Hulu Langat. Di sebelah Negri Sembilan, itu termasuk dalam mukim Lenggeng yang merupakan sebahagian daripada daerah Seremban. Klinik Kesihatan Kerajaan dan padang bola sepak bandar terletak di sebelah Selangor sempadan dan balai polis yang terletak di sebelah Negri Sembilan.



so my journey begin 5.40 a.m
tapi sebelum tu, terima kasih Allah kerana Kau telah memakbulkan permintaanku walaupun bukan di hari kelahiranku dan aku tak dapat melihat matahari terbit, aku bersyukur kepadaMu..terima kasih Allah.. =)

yep seperti apa yang aku katakan diatas, aku bertolak dari Mantin pukul 5.40 pagi, dan sampai kesana aku tak tengok jam lah pulak sebab over excited..aku pergi dengan kawan kawan sekuliah iaitu akmal hakim (my best partner Allah give for me ever), ella dan akmal hisham, aku pergi kesan dengan menunggang kelisa ( kereta akmal hisham)..thanks bro !!!

so before aku start my journey yang maybe mencabar tu, aku stretching dulu, sebab aku taw nnati kaki aku mesti krem punya...lepas dah stretching, kami semua meneruskan perjalanan kami, dan ternyata i cant !! penatnya.....tapi perjalan di teruskan juga..dalam hati Ya Allah jangan izinkan aku give up..!! dan alhamdulillah berkat sokongan 'dia', finally aku naik jugak sampai ke puncak...puncak pertama aku sampai dalam pukul 7.45a.m... lama jugak aku berehat kat puncak pertama sebelum kaki aku ni nak meneruskan langkah seterusnya..selepas selesai mendaki ke puncak kedua, hati ni nak sangat naik ke puncak teratas, ao aku dan ella meneruskan lagi perjalanan, kalau tak silap puncak teratas aku sampai dalam pukul 8 lebih (lupa pulakkk)...tapi itulah pengalaman bes sekali yang pernah berlaku dalam hidup aku...
selesai naik ke puncak teratas, aku dan ella patah balik ke tempat mereka (double akmal) lepak-ing di atas batu besar..dan i'm shocked when he wish me "HAPPY BIRTHDAY"....how?where he know...by the way i'm very very thankful...alhamdulillah hajat aku dah tertunai...
balik tu, aku bedal makan nasi lemak...kenyang nye.....!!!!
sori lah gambar pergi broga aku malas nak upload..nanty aku rasa aku free aku upload k...hari ni penat sangat..balik je dari broga aku tido sampai tak ingat dunia, dan petangnya aku spent time kan diri dengan menemani dia sebab dia dah nak balik shah alam katanya ada bola..kemudian aku pergi makan petang dengan ain dan ella..balik je dari makan, aku bersilat kat bilik air basuh baju dua baldi..gila arhhhh...penat ok....
so sampai sini sahaja...nanti aku cerita yang lain k...
mention to budak nak balik shah alam tu : M.A.H i love you exactly what you are, but pls just one thing, be sweet with me  . you're the best i ever had   n I'll never love someone again as much as i love you ! 
bye adios amigos assalamualaikum.. >__^

25 March 2014

i'm 22

assalamualaikum

alhamdulillah umur aku sekarang sudah melangkah ke satu angka....dan alhamdulillah aku masih mempunyai keluarga yang lengkap, mempunyai kedua ibu bapa yang perfectionist !! Alhamdulillah Allah masih mengizinkan aku untuk berada dengan keluarga aku ketika hari kelahiran aku...dan lebih terperanjat bila mama buat suprise di kampung....thanks mama...kakak luv u !!
tapi bila terpikirkan umur semakin meningkat, aku merasakan saat kematian aku semakin hampir...hemm..ya Allah andai umur aku semakin pendek, matikanlah aku dengan mudah..permudahkanlah segalanya...

terima kasih sangat sangat kerana Kau pertemukan aku dengan insan yang banyak mengajar aku...ya Allah aku tak tahu macam mana nak ungkapkan dengan kata kata...yang aku tahu aku amat amat sayangkan dirinya..M.A.H kita sayang awak sangat sangat...harap awak tahu..
thanks coz gave me the that book...even its not expensive, but deep in my heart, i'm thankful to you....

semalam pergi joging dengan dya..tapi dya ni garang bebeno...sian kita taw =(
tapi yang besnya..aku nak habiskan sisa sisa hidup aku dekat dunia ni dengan menikmati keindahan ciptaanNya...rasa tenang je..rasa nyaman je...

"yaAllah Kau pemilik segala alam ini, Kau yang menciptakan segalanya, Kau yang menjadikan manusia, tumbuh tumbuhan, sebijak mana pown manusia di dunia ni, xde siapa yang dapat melawan kehendak mu..ya Allah Kau lah tuhan yang satu, aku tahu bumi ini milikmu, aku tahu dunia ini milikmu, aku hanya peminjam sementara, aku tahu setiap yang berlaku ada hikmah nya, aku tahu, kau takkan menjadikan bencana ini kepada kami tanpa sebab, ya Allah aku mohon, KAU kasihanilah keluarga mangsa pesawat, tunjukkan kami kesudahan semua ini...aku redha akan ketentuanMu.."


19 March 2014

19/3/2014

assalamualaikum 

dear blog,

hari ni aku ada test autodesh dan aku tak dapat buat (down down down)...tapi alhamdulillah finally aku dapat siapkan nya after air mata ni keluar dan pertolongan kawan2..thanks korang..

dear blog,

mashmallow marah kita sebab kita main badminton pakai jubah..salah ke kalau main badminton pakai jubah??dah tu kalau nak marah kita janganlah masam2, sampai mesej kita pown dia taknak reply, kol pown xnak angkat, dan taknak senyum..huh !!teruk sangat ke kita ni??
sakit hati taw tak awak buat macam tu, ingat kita ni patung ke tunggul ke !!!!
main badminton pakai jubah je pownnnn...yelaa aku taw, aku ni tak baik sangat macam ex dia dulu...tak sopan mana pownnn..perangai pown tah apa apa....taw x, penat nak naik atas semata mata tukar baju..dia laki senang la cakap...cuba jadi perempuan...eeeee..!!!!!!


awak taw tak, kita rindu kan awak..kita nak tengok awak senyum...

"terimalah kekuranganku, ku tak pedulikan apa celamu.." - cinta hingga ke syurga




18 March 2014

1 March 2014

march !!

assalamualaikum

selamat datang my intan payung march...dalam banyak banyak bulan, memang bulan march yang aku tunggu..but march for this year have many moments.. 1. my konvokesyen 2. my ehem ehem 1 year and the most important is my born day....

tahun lepas aku berharap sangat kan my brother (v.i.p) sing a birthday song for me, and alhamdlillah my hajat dah tertunai...and this year, aku nak sangat panjat broga tu..aku tak tahu kenapa, hati aku meronta ronta nak sangat pergi ke broga...sape laaa yang nak bawak aku naik broga on my birthday nanti....

ya Allah aku nak sangt melihat keindahan ciptaanMu...tunaikanlah permintaan hambaMu ini yaAllah..