25 September 2015

26/9/2015

ASSALAMUALAIKUM


tetiba terasa hati ni dah jadi macam dulu..
tetiba terbayangkan saat2 mula kenal
tetiba teringatkan moment time belajar
tetiba terpikir banyak benda da berubah 
dan
kau pownn da tak seperti dulu


p/s : xsalah kalau kau busy tp kau tanya khabar. aku da penat menunggu macam tunggul kayu nak buat unggun api

TQ reading (>,^)v,

17 September 2015

17/9/2015

Assalamualaikum peeps,

kenapa ea aku terasa berat sangat dugaan kali ni...hadoiiii pening nya kepala, terasa tengah menggalas berbatu batu atas kepala niii... sejak dapat wasap dari member, aku tak sure aku nak datang keje tempat lama or x.... huhmmm entahlahhhh...aku tak taw kenapa majikan macam nak bermusuh dengan aku...apa salah aku?? adakah aku yang bermasalah? Ya Allah aku tak minta banyak, aku harap aku cuma xnak menyusahkan ibu bapa aku saje...semoga semua dipermudahkan dan cepat cepatlah tamat cerita hitam niiiii...penat lahhh penat sangattttt....and now mencari kerja yang selayaknyaaaaa....



TQ reading (>,^)v,

3 September 2015

03september2015

Hai assalamualaikum.

tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi aku bakal meninggalkan tempat kerja aku. lepas ni bermulah kehidupan baru.. berbeze susana berbeza masa berbeza kawan berbeza routine harian. May Allah ease my way.. aku masih xyakin dengan keputusan drastik yang aku ambil.. semuanya gara gara sikap majikan yang over sangat... hemmmm...macam mana aku nak cerita, aku pownn xtaw...seperti dipergunakan sometimes. thants why aku nekad meletak jawatan dikala Malaysia kini mengalami masalah kegawatan ekonomi. dan simpanan aq jugak xberapa nak banyak..sesuai laaa sebagai orang bujang tapi bila melihatkan wajah orang tua aku yang membesarkan aku, tetiba terasa 'Bodohnya kau nisa buat keputusan ikut nafsu hati, kau tidak memikirkan naseb orang tua kauuuu ke?????' yealaaaa kan aku anak pertama, so tanggungjawab aku sangat berat ! 

harap rezeki aku ditempat baru, ok ok... 


selamat tinggal kawan kawan lama, selamat tinggal senior, selamat tinggal gaji besar, selamat tinggal anak anak buah aku.... doakan nisa/anis berjaya di luar yerrrr.... already miss them. tetiba rinduuuuu =')


'yaAllah Kau murahkanlah rezeki ku, rezeki keluargaku, kau murahkan lah rezeki bakal imamku serta keluarganya. Ya Allah andai tahun depan bulan March adalah tanda terbaik untuk di diperhalalkan, Kau permudahkan. Kau murahkan rezeki kami. Ya Allah, andai benar aku pemilik tulung rusuk kirinya, Kau lindungilah dia, ringankan beban yang dialaminya, murahkan rezekinya untuk menghalalkan ku, Ya Allah berikan aku jalan untuk membantunya. ' #M.A.H




TQ reading (>,^)v,

3 August 2015

HaffizAin wedding'

ASSALAMUALAIKUM people

syukur alhamdulillah, kakak sedara aku sah menjadi milik orang...rasa nak menitik air mata bila sedar diri ini keseorangan selepas ini....tapiiii bersyukur aku diizinkan untuk menjadi pengapitnya di majlis keraian dia....  aku sengaja mengambil cuti yang agak panjang untuk meluangkan masa untuk kakak aku yang amat amat aku sayang....dia tersangat sangat manjakan aku. well aku kan tak de kakak hihi... kalau pergi mana mana (area melaka/johor) dia lah yang banyak usung aku kesana kesini...

dear kakak,
thanks untuk masa pendek kita bersama..dan sangat sangat minta maaf sebab dua tahun raya since bekerja ni xdapat beraya sama.. mean 2 years before merupakan raya kita bersama terakhir as bujang..lepas niiii raya kita dah xsama macam dulu... maybe next year kakak dah ada own baby.. sedih plus happy tak taw nak describe macam mana...aku harap kau bahagia dan aku happy dapat kakak segila kau...thanks sebab banyak mengajar aku dunia rumah tangga (cara mengemas rumah/basuh baju/cara mengorat/cara menggatal) hahahaha i miss u more kakak !!

dear abang,
untuk abang hafiz yang baru sahaja beberapa hari aku kenal kau, kau terlalu baik untuk kakak...hope kau dapat bimbing kakak supaya dia mendapat syurga hakiki...please keep ur promis untuk jaga kakak aku...kalau dia xbahagia means kau bakal jumpa aku...terima kasih abang sebab sudi melayan aku dengan baik (adakah mengambil hati aku haha)..lepas ni tolong izinkan aku untuk keluar dengan kakak and tido dengan kakak lagi please...harap korang berdua kekal husband and wife until syurga..and one more terima kekurangan fizikal kakak aku...

dear Mama and Babah,
thanks sebab memberi keizinan kat kakak untuk spent my little time with kak ain and abang hafiz.. thanks hiaskan mini pelamin dan bilik pengantin yang indah (nanti reka untuk your daughter ok !)...
and thanks kasi kakak lampu kuning untuk berkawan dengan si memok...alhamdulillah

dear memok,
thanks awak sudi datang ke majlis kakak kita..maaf kalau mengabaikan awak xjawab kol awak xreply whatsap, massenger...soriiii sangat2 sebab kita truely busy hari tuuuu....terima kasihhh yerrr sebab memahami kita....insyaAllah we are next !! doakan yang baik2 semoga dipermudahkan.

settle half goodies

preparation pelamin

pelamin musnah..with mama

nice pelamin...tengoklaaa idea sape kan (bangga)

alhamdulillah pukul 06:05pm awak sah jadi isteri



bilik am&aini

nisa, mama, nenek, cikdah, aloy n famili

semua kazen yang kawen wajib diangkat macam niii
macam zaman sultan melaka..








my kasen kakak ismalia and iskandar ramadhan dari singapore



pengantin basi pown nak jugakkkk

singapore - malaysia

my bakal boleh? hehe

welcome 50 babah..kakak love u
how much degil dan keras kepala aku dalam membuat keputusan, last kali akan cari jugak beliau
my hero !



gambar last maybe...tahniah..walau macam mana pownn i lagii tinggi

dengan mempelaiii

ingat yerrr abang, sila jaga my kakak sebaik mungkin !!



TQ reading (>,^)v,

2 August 2015

30 RAHSIA DOUBLE STEMCELL dari phytoscience

ASSALAMUALAIKUM people

harap xterlambat untuk wish selamat hari raya kat semua blogger dan follower (eh xde follower pownn)...harini saya nak kongsi seikit mengenai 30 RAHSIA DOUBLE STEMCELL yang perlu anda semua tahu..selain daripada nak kaya mestilah nak cantik dan sihat luar dalam kan..??
jommm PM saya 0172604079 untuk detail



CANTIK DALAMAN & LUARAN BERSAMA DOUBLE STEMCELL
Jom Sihat Dalaman, Cantik Luaran dgn PhytoScience Double Stemcell
~ PhytoScience Double Stemcell merupakan supplement kesihatan & kecantikan yg lengkap, gabungan Stemcell Epal (Malus Domestica), Stemcell Anggur (Solar Vitis), Acaiberry & Blueberry yang menggunakan teknologi dari Swiss. ~ Formula yg telah dipatenkan ini dijamin 99% KEBERKESANANnya dgn seawal 3 hari pengambilan.
~ Fungsi Utama PhytoScience Double Stemcell adalah untuk MENINGKATKAN KEUPAYAAN STEMCELL BADAN DALAM PROSES MENGHASILKAN SEL2 BARU DENGAN LEBIH OPTIMUM UNTUK MEMULIH & MENGGANTIKAN SEL-SEL BADAN & KULIT YG TELAH ROSAK & MATI.
~ LEBIH 30 KEBAIKAN UTAMA produk ini adalah:
1- Merawat masalah kulit seperti jerawat, vulgaris acne, pigmentasi & jeragat
2- Mencerah & meremajakan kulit. Melembap & Menjadikan kulit halus, berseri & gebu.
3- Mengecilkan liang-liang pori yg terbuka serta mengurangkan kedutan wajah.
4- Merawat kulit kusam & memudarkan parut serta stretchmark.
5- Memulihkan luka2 dalaman & luaran dengan cepat
6- Menguatkan tulang,kuku & otot badan serta wajah
7- Memulihkan sakit sendi, arthritis
8- Membantu memejalkan ( firming) payudara.
9- Untuk ibu selepas bersalin dan berpantang, merawat rahim dengan mempercepatkan proses pengecutan rahim & mampu mempercepatkan lagi pemulihan akibat luka bersalin.
10- Membantu mengetatkan Miss V, malah mencantikkannya seperti anak dara.
11- Menambah rangsangan seksual suami isteri.
12- Membantu menyuburkan dan boleh membantu proses mendapatkan zuriat ( Insya Allah dengan izin Allah SWT).
13- Memastikan keseimbangan hormon dlm bdn.
14- Mengurangkan PMS symptom, keputihan & senggugut.
15- Mengawal tekanan darah & kandungan gula dalam badan
16- Membuang toksid & lemak yg berlebihan dalam organ badan & di bawah kulit
17- Mengurangkan selulit
18- Mengawal berat badan & Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
19- Menajamkan minda, menguatkan daya ingatan & tumpuan
20- Merendahkan kandungan asid dlm bdn serta mengatasi masalah gastrik & gout
21- Mengawal tekanan darah & kandungan gula dlm darah terutama bg pesakit darah tinggi & kencing manis
22- Meningkatkan SISTEM IMUNISASI TUBUH
23- Mencegah & membantutkan pertumbuhan sel2 kanser.
24- Merendahkan kadar kolestrol badan
25- Menguatkan akar rambut bagi mengatasi masalah keguguran rambut, kulit kepala & kelemumur.
26- Membantu mengatasi masalah penglihatan spt rabun & katarak
27- Mencegah & mengatasi masalah jantung, Alzheimer (nyanyuk), Parkinson
28- Memperbaiki & melancarkan peredaran darah ke seluruh sistem tubuh
29- Mengurangkan migraine, stress, kelesuan, keletihan, membekalkan tenaga serta mencergaskan tubuh untuk menjalani aktiviti seharian.
30- Merawat masalah penghadaman & kolon serta mengatasi masalah sembelit
31- Melawan radikal bebas yg menyebabkan 44 penyakit kritikal lain.



TQ reading (>,^)v,

10 July 2015

phytoscience doublestemcell : apa yang ada pada isi kotak doublestemcell??

assalamualaikum

PM Nisa for more info
WTSAP : 0172604079
FB : Anis Anisa


Tak perlu ragu2 lagi ....DOUBLE STEMCELL PHYTOSCIENCE satu2 products yang telah mendapat kelulusan sehingga peringkat antarabangsa dan satu2nya products yang ada insurance untuk melindungi pengguna nya. 

1. Produk Double Stemcell ini telah dipatenkan di US.

2. Produk ini di daftarkan dengan SGS. SGS ialah satu pihak bebas bertempat di Singapura. Bukanlah satu perkara yang mudah untuk mendapat kelulusan dari SGS Produk perlu melalui banyak ujian ujian rapi sebelum diluluskan.

Petikan dari http://www.sgs.sg/ : At SGS, we provide independent services that touch the lives of millions of people across the globe. We provide you with industry leading inspection, verification, testing and certification services – anywhere in the world.

When it comes to the products and services you produce or purchase, their quality, safety and compliance is vital. Whatever your industry, wherever your operations, we deliver essential information – when you need to be sure.

3. SIRIM : Badan Piawaian Malaysia. Kelulusan hanya diperolehi selepas ujian ujian rapi terhadap barangan lulus.

4 & 5. 100% vegetarian.

6. HALAL MALAYSIA.

7. Syarikat mempunyai product liability Insurancesebanyak RM 3 juta dengan MSIG (Mitsui Sumitomo Insurance Company) salah satu syarikat insurans terbesar di dunia.

8. Berdaftar dengan KKM (KKM-163/S/25 Jld.214)

9. KANDUNGAN DOUBLE STEM CELL:

A. Stem Cell Apple – Fungsi : Penghasilan Sel Baru, Antioksidan yang tinggi, Melindungi Pertumbuhan Semula sel Kulit, Pemulihan Luka

B. Stem Cell Anggur – Fungsi : Anti Penuaan, Perlindungan Dari UV, Meningkatkan kekuatan Sel Kulit

C. Ekstrak Acaiberry – Fungsi : Meningkatkan Metabilosma, Mengurangkan Berat Badan, Memperbaiki aliran darah, Menguatkan Jantung, Membekalkan Tenaga, Vitamin A, B1 & E

D. Ekstrak Blue berry – Fungsi : Vitamin A, C, E, K, Anti oksidan yang tinggi, Singkirkan Toksin & Radikal Bebas, Mengurangkan lemak & Kolestrol, Meningkatkan Sistem Imunisasi Badan, Membekalkan Tenaga.




TQ reading (>,^)v,

phytoscience double stemcell : kegunaan triple stemcell

assalamualaikum

hari ni nisa nak cerita pasal keistimewaan benda ni..alhamdulillah selepas menggunakan produk ni, dah xrasa segan silu nak pakai tudung kaler terang2..cewahhh ...ehh jom laaa baca betapa bestnyaaaaaa produkkk niii..seriussss...boleh pm/wasap nisa for detail, nak jumpa face to face pownnn bolehhh 0172604079




Triple stemcell™ Shine Stem
Fungsi :
‪#‎Peremajaan‬ kulit
‪#‎Membuat‬ makeup tahan lama
‪#‎Menyamakan‬ keseimbangan warna kulit
‪#‎Melindungi‬ kulit dari sinar matahari
‪#‎Menahan‬ sinar ultraviolet
‪#‎Antioksidan‬ alami serta pelembab
#Membuat wajah lebih tampil 3D
‪#‎Mengurangi‬ keriput halus dan kerutan
#Mengurangi dan mencegah pembentukan melanin dan pigmentasi
‪#‎Makeup‬ yang terlihat secara natural
‪#‎Meningkatkan‬ elastisitas kulit
#Melindungi kulit namun membuatnya tetap bisa bernafas
‪#‎Melembabkan‬ kulitTidak luntur terhadap air dan keringat
‪#‎Tidak‬ lengket & tidak berminyak
‪#‎Tanpa‬ penggunaan silikon yang menyumbat pori-poriTerasa ringan & tanpa beban pada kulit


PM nisa bagi sesapa nak sihat or nak buat duittt 0172604079




TQ reading (>,^)v,

22 June 2015

i love u kakak noor ain binti ali

assalamualaikum

aku cuma nak bagitahu, dunia ni hanya pinjaman Allah yang Esa, terima kasih Allah kerana bagi seorang kakak yang sangat baik buat aku...tak lama lagi dia bakal mempunyai pasangan hidup,. ya ALLAH kau bahgaikanlah kakakku ini...murahkan rezekinya limpahkan kasih sayang buatnya Allah...


happily married in advanve kakak... lagi sebulan je dari sekarang...
sedih sebenarnya nak berpisah dan nak terima kenyataan...tapi untuk kebahagiaan awak, ilove u kakak... i love u soooo much !!!

andai dulu saya bersedih sebab awak masuk hospital dan berada di icu, saya menangis, saya xnak kehilangan awak kakak, tapiii hari ni saya menangis lagiiii sebab awak bakal jadi milik orang lain..tapi tak apa saya tahu dia yang terbaik...dear abang ipar, jaga kakak kita baik2 taw

ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasih-Nya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain di bayangan mata
detik waktu yg berlalu
menjadi memori kau dan aku

sewaktu kita bersama saling setia menimba ilmu
tanpa mengeal erti penat jemu
igatkah kau lagi
kita bersama memijak onak duri
ditanah gersang mengutip semangat suci
kini segalanya tersurat dalam sanubari

bersabarlah dengan ketetentuan-Nya
ada rahmat yg tersembunyi
bertemu berpisah kerana Allah
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah
ku harap berulang lagi

cebisan kenangan by amar





TQ reading (>,^)v,

30 April 2015

kelebihan phytoscience

haiii assalamualaikum

sedia maklum, ramai yang sudah mengetahui bahawa aku adalah salah seorang pekerja MLM dalam phytoscience. eh aku tak kisah malah berbangga..sebab aku dapat membantu orang menjadi lebih sihat. alhamdulillah..apalahh sangat kudrat yang aku ada untuk membantu orang, malah aku ni bukan asal anak jutawan pownnn...

tapi aku setelah aku join, hasilnyaaa hanya Allah sahaja yang tahu.. aku pergi johor, lihat orang yang sakit lutut, well biasa lah mereka dah tua, mana larat nak berjalan banyak, tapi setelah mereka cuba, hasilnya mereka sendiri tidak percaya. bende ni bukan lah boleh menyembuhkan. sebab semua terletak pada Allah, tapi kalau kita dah berusaha, pasti Allah bantu.


nak lebih info, korang boleh saje taip phytoscience..
sebab dyaaa besssttttt sangat2.
selain tu, boleh jana income yang lumayannn..yaAllah besttttt sangat2 !!

kalau korang ada sedara mara yang sakit kencing manis, darah tinggi, xboleh mengandung, selalu demam2, kalau ada sakit darah putih makan darah merah, khusus kepada wanita, ia nyaa sangat2 sesuai makan bende ni tambah kalau period anda sukar datang mengikut tempoh nyaaa...xcaya???
anda sendiri boleh mencubanyaaa,...bestttttttttt sangat2 taw



TQ reading (>,^)v,

6 April 2015

MARCH : #TB nisabesday

ASSALAMUALAIKUM


pada hari 29march2015 yang lalu, aku dah dikejutkan dengan surprise yang aku sendiri tak jangka.. thanks memok...
mana taknya, aku tunggu dia dari semalam macam hape je...lepas tu pagi tadi pulak dia boleh tertido..aku ni dah tahap habes eksaited..macam macam sumpah seranah kata kata kesat aku catit dalam hati...geram tahap nak mamposs..dah sampaiii #mohonclash sindrom twitter laa nii...cehhhh

serious rasa berdosa sangat sebab aku mencarut kat dia..rupanya sebalik yang berlaku dia berusaha keras dengan kejutan..hemmm maaf maaf maaf..

ok jom throwback semula,

sebelum hari kejadian (cewahhh ayattt), aku dan kawan terpaksa menjalani krisis dan aku diberi cuti untuk menyelesaikannya. tapi kerana aku ni degil sesangatttttt, aku half day dan datang jugak kerja. balek kerja aku terus kol memok..alololo cian dia penat kerja..ok xpe aku kasi dia can tido...pukul 9 aku kol balek dan dia baru bangun. aku tak siap2 lagi...sampai dia kol dah nak gerak baru aku mandi, siap siap...tiba tiba dia kol..pelik sangat kol sampai taknak letak..last2 aku letak kol dia..
turun bawah dan baru niat nak betul kan parking kereta aku yang senget tu, dia xbagi..maki maki aku kat dia..nak parking kereta betul2 pown xboleh...aku pown berjalan dekat kereta dia, tengok tengok pintu kereta dia terbuka sikit..buka je pintu, NAHHHHHHH amek ko..belon belon, sticker, frame gambo....alaaa nangis taw..dia kol, suruh tengok kat bawah kerusi, aku tengok ada cd tulis 'play me', kemudian aku pasangkan..giler terharu lagu adam 'jatuh', kemudian dia suruh play music nombor 3, lagu besday baru dia muncul dengan kek...

thank u my partner, my bisner partner....terima kasih atas segala hardwork awakkkk...
semoga hubungan kita dipermudahkan ^__^

hope ni last besday bujang... hikhikhik

TQ reading (>,^)v,

phytoscience menjana pendapatan harianku

assalamualaikum

Ya Allah rasanya dah lama sangat tak hapdet blog..maafkanlah diri ini tersangat busy menguruskan kehidupan baru..eh hakak belom tukar status taw..!! maksud hakak, kehidupan baru mempunyai dua kerjaya. alhamdulillah rezeki rezeki rezeki...syaratnya jangan putus asa.

banyak cerita kena hold,
cerita besday, small suprising dari si memok sado yang comel, small gathering from my families on my birthday, small gathering birthday from his families, ehhh tak lupa untuk our 2nd relay anniversary..nahhh kauuu banyak nak kongsi..tapi mungkin next time..busy sesangattttt...
mungkin macam ni kowtt rasa orang nak tamatkan zaman bujang..kena usaha keras

malam ni nak cerita mengenai KEHEBATAN PHTOSCIENCE..
ya Allah, korang pernah terfikir tak nak dapat income sampai 10K dalam masa yang singkat??
tak pernah kan?? aku pown sama...tapi itulah namanya rezeki...dulu 2 bulan yang lepas aku macam apa entahhh..muka tak berseri langsung pikirkan duit..yelahhh gaji berapa je, lepas tu bagi famili around 1K..banyak?? well hello, mama saya tak kerja dan adik2 saya masih sekolah..xcukup taw nak biayai adik adik saya..now rasa diri ni tersangat bertanggung jawab dekat famili..hehmmm baru paham nape Allah ciptakan aku sebagai anak perempuan sulung..Alhamdulillah =)

ok mengarut banyak...
korang nak taw x, phytoscience ni baik sangat sangat..sekarang phytoscience ni laaa income aku tampung famili, dan ia jugak sebagai klinik aku...subhanallah tak menyesal aku join..



banyak sangat testimoni yang kami dah buat..nanti aku cerita next entry ok


TQ reading (>,^)v,

23 February 2015

terima kasih



saat aku merasakan aku keseorangan semalam, aku berdoa..aku mengharapkan Allah mendengar luahan aku walaupun aku taw aku banyak melakukan dosa dosa besar dan selalu mengabaikan suruhanNya dalam tak sedar..aku berdoa sampai entah bila aku tido, fikiran malam tadi sangat sangat serabut..aku tiada tempat mengadu nasib...mama mahupun adik adik lain mempunyai masalh mereka sendiri.. baru nak menghirup udara, tanpa memikirkan masalah yang tiada jawapan, adik aku, menceritakan masalahnya..dia ingin berhenti kerja...atau mungkin bakal diberhentikan kerana faktor faktor tertentu..biasalah kerja under swasta tambahan kemungkinan negara bakal dilanda kegawatan, dan mungkin syarikat adik aku nak kurangkan pekerja. mungkin....ya Allah semoga kau jauhkan semua benda ini..nak atau tak nak, aku tak kan berhenti kerja..ya i cant..!! aku xsampai hati melihat ayah aku membanting tulang mencari rezeki, sebab aku dah bertekad nak membantu family sejak aku keluar dari politeknik.

aku dapat panggilan dari kawan se teknik mengatakan orang bawah aku, nak join mobile. macam mana aku nak ceritakan kat sini aku tak pandaii..tapi aku bersyukur, aku tak keseorangan sebab kawan aku ini sentiasa bagi aku semangat..aku terasa seperti dapat kaki baru, setelah beberapa jam aku jatuh terduduk memikirkan nasib..thanks sentiasa bagi semangat. dan terima kasih kepada si memok..Allah, rasa bersalah sangat kerana menyusahkan dia.. maaf awak...maaf melibatkan awak dalam masalah kita, tapi kita tiada tempat lagi nak minta tolong, bukan mengambil kesempatan...
terima kasih, disaat kita jatuh, awak sentiasa ada dengan kita...terima kasih..

yaAllah jadikan aku insan yang selalu bersyukur..semoga apa yang terjadi, akan membuatkan aku semakin dekat denganMu Allah..Allah murahkan rezeki ku orang tuaku dan orang2 yang banyak membantuku...macam mana aku nak balas jasa dia?? berikan aku jalan dan peluang...

TQ reading (>,^)v,

22 February 2015

dugaan




ujian Allah tiada henti...yes !!!
kekadang aku nak merungut, kenapa Allah menguji aku, kenapa Allah berikan beban yang sebegini berat, Kenapa Allah tarik sesuatu dalam aku xsedar..kenapa?? kenapa?? tapi bila pikirkan semula, aku merungut kepada Allah, seperti aku ni tidak dibekalkan ilmu agama..apa niiii??
aduhhhhhh stressnyaaaaa....

mula mula aku stress memikirkan pasal kerja baru, susah jugak ye nak dapatkan kerja baru dalam masa yang singkat..eh kenapa aku kena cari kerja baru, padahal everything okay..kenapa aku pulak yang kena beralah, sedangkan semuanya sebab kawan kau..kau masukkan dia, dan kau keluar cari kerja baru sebab dia..eh common, tak adil langsung..kenapa perlu aku?? macam mana aku nak bagitahu kat keluarga aku nak berhenti kerana kawan aku? macam mana? aku bukan jenis suka bercerita berkongsi pada keluarga, aku xnak susahkan keluarga..aku tiada jalan.. kenapa susah sangat niiiii......

sedang mencari kerja then my old friends tawarkan sesuatu yang menarik...hati memberontak nak joinnn..mungkin kerana keadaan sekitar menyebabkan aku berani untuk said YEiSSSSS !!
tanpa berfikir panjang, tanpa tanya orang sekeliling, aku join..after a few days i'm stress..mana nak dapat kan income macam tu, kalau tak laburkan modal sebanyak tuhhh... pergi sana pergi sini, kol mama, and whyy..why whyyy why....macam mana aku nak bagi taw, aku nak berhenti kerja dan terpaksa berhenti, aku nak start hidup baru tanpa gangguan entiti lain. tapi yee aku memahami mama, how mama nak kasi segedebuk jumlah dalam masa yang singkat even mama mampu nak bagi, aku tiada any basic bisnes...ARGHHHHHH..!!! i cant think !!!!!!

kehidupan dewasa ni tak sesuai untuk aku terokai....

kemudian, aku di kunjungi dengan hormon yang tak stabil, aku tak tahu mana punca dan lagilah bertambah stress !! macam bangunan condong himpap atas kepala niii...
macam macam yang aku pikir, hemmm kalau itu, kalau ini..

belum sempat aku mencari jawapan untuk apa yang terjadi, i got bad news after mama watsap at me on morning..ALLAH ujian apa lagiii yang kau turunkan...my fav sis in law terpaksa bersalin awal sebab baby tak bernyawa since a week ..WHAT ??? A WEEK BABY DYING  and nobody knows??? macam mana doktor doktor mahupun nurse buat kerja??? how easier reason u gave 'kuasa Allah'.....
ALLAHUAKBAR penat sangatttt..penat sangat nak menghadapinya...hummmmmm


maaf, aku menaip tanpa berfikir, dan malas nak repeate baca apa yang aku tulis, semua ni luahan dari lubuk hati sebagai manusia yang lemah...ok tido dulu untuk menenangkan diri

TQ reading (>,^)v,

5 February 2015

double A : cincin


hari tu, pergi rumah famili dia, sebab nak sambut besday adik dia...lapar tahap kebulur..sampai je rumah mak dya tanya 'anis dah makan? mak masak lauk masak lemak ayam'..ok segera aku ke dapur tanpa perasaan malu..dah lapar kan, plus orang pelawa, kalau tolak kalau malu, rugii ar weyhhh...di sebabkan da biasa, aku selamba punggah dapor..eh memang dapur tu dapur aku...

lepas selesai aku mentekedarah nasi, abang dia balek dengan kepsii..oh mangaiii bergelora napsu makan..dalam hati, aku nak bantai ayam ni cukup cukup..dan dalam xsedar aku memang bantai 3 ketul terus T__T sangat melampauu kau taw...thanks !!

lepas makan, takkan nak membungkang pulak kan...mesti la kemas, tambah kau dah bedal 3 ketul ayam tadiii..tu makan dia..kemas kemas sapu sapu, terdengar mak dia gurau pasal cincin..erghhh blurrr

cincin?? jari kecik?? erghhh @#$%^&^ pening aiiii

owhhh rupanya cincin nak ikat..(after baca watsap)
aku niii bukan lah spisis yang cerewet tapi nak semua perfect..eh macam mana tu..kan dia sama je dengan cerewet jugak..ahh lantak




nape ea cincin kau semua nak tulisan tulisan..
entah laa weyhh aku pown tak taw nak cakap..bagi aku setiap bende ada ceritanya sendiri..
disebabkan tu, xsalah kalau untuk hari penting dan selamanya cincin tu bakal disarungkan kejari manehh aku ni aku nak request..ye x??
maaflahh aku bab bab bende ni aku tak mahir sangat...tapiii xsalah kan...

kalau dapat, biar lah nama kami berdua dan tarikh kami yang terpahat dekat situ,
tapi kalau xdapat pown xpe..

selain cincin apa lagi ea tanda merisik??
huhmmmm
cantik jugak corak cincin dalam niii...




TQ reading (>,^)v,