30 May 2011

the ILMU

ASSALAMUALAIKUM....ha jawab laaa...
Hai korang.korang yang singgah kat blog aQ ni..
Camano sihat ke hari korang hari ni??
Emm...hari tu kan aQ dah jadi ‘doktor cinta’..
So today i want to be ‘ustazah’
How?how?how???
“eh, terserah haku lah nak jadi hape...kalau boleh haku nak jadi semuanya..jadi doktor,wartawan,engineer dan banyak lagiiii....”
Hehehe..tamak tak??
Tapi HAKU PEDULI HAPE...!!!
Ok lah...actually aQ nak share some information with you all....
Satu hari ni kan aku kan adalah kan membaca sebuah majalah ni kan..
Lepas tu kan aku selak sehelai demi sehelai muka surat kan..
Lepas tu kan aku selak lagi kan...(barapa banyak ‘kan’ lah..cik nisa oiii)
Then..aku terjumpalah satu maklumat yang boleh menjadikan sebagai ilmu yang boleh dijadikan sebagai pengetahuan...mesti korang nak tahu kan.kan.kan
So sekarang korang bacalah maklumat tu kat bawah ni...

9 surah yang mujarab amalan Nabi Muhammad SAW

Surah Al-Fatihah
Amalkan membaca surah al-Fatihah semasa hendak tidur diikuti dengan membaca surah al-Ikhlas sebanyak tiga kali, surah al-Falaq dan surah an-Nas. Insya Allah akan aman tenteram dan terjauh daripada gangguan syaitan. Untuk mencegah kemarahan Allah, bacalah surah ini sebanyak 17 kali sehari iaitu dengan mengerjakan solat lima waktu.

Surah Al-Khauthar
Sesiapa yang mengamalkan membaca surah ini sebanyak 1000 kali, maka Allah akan memakbulkan hajatnya termasuk rezeki dan kenaikan pangkat. Sesiapa yang membca sebanyak 1000 kali juga selepas solat Isyak sehingga dia tertidur, insya Allah dia dapat melihat Rasulullah dalam tidurnya.

Surah al-Falaq
Siti Aisyah menerangkan :
“bahawa Rasulullah SAW pada setiap malam apabila hendak tidur, Baginda membaca surah Al-Ikhlas, surah Al-Falaq dan surah An-Nas lalu ditiupkan pada kedua telapak tangan, kemudian disapukan keseluruh tubuh dan kepala”
Barang siapa terkena penyakit kerana perbuatan syaitan atau manusia, hendaklah membaca Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas sebanyak 41 kali selama tiga hari, lima hari atau tujuh hari berturut-turut.

Surah Yassin
Telah bersabda Rasulullah
“sesungguhnya bagi setiap sesuatu itu ada hati, dan hati al-Quran ialah surah Yassin iaitu jantung al-Quran. Sesiapa yang membaca surah Yassin, nescaya dituliskan oleh Allah pahala menyamai 10kali membaca al-Quran seluruhnya.”
(hadis riwayat at-Tarmizi dari Anas r.a)

Surah Al-Waqi’ah
Menurut beberapa hadis Rasulullah, mereka yang mengamalkan membaca surah al-waqi’ah pada tiap-tiap malam, insyaAllah tidak akan merasai kepapaan. Mereka yang membaca sebagai wirid, insyaAllah akan beroleh kesenangan selama-lamanya. Mereka yang membacanya sebanyak 14 kali setiap lepas solat Asar, insyaAllah akan di kurniakan dengan rezeki yang banyak.

Surah Al-Ikhlas
Ibnu Said Al-Khanafi menerangkan :
“surah ini dinamakan surah al-Ikhlas, ertinya bersih atau lepas. Maka barang siapa yang membaca dan mengamalkannya dengan hati yang ikhlas, maka ia akan dilepaskan kesusahan duniawi, dimudahkan didalam gelombang sakaratulmaut , di hindarkan dari kegelapan kubur dan kengerian hari kiamat.”

Surah al-Khafiruun
Sesiapa yang membaca surah al-Khafiruun, maka bandingannya seperti membaca satu perempat al-Quran, disamping terlepas daripada syirik, terjauh dari godaan syaitan dan terlepas dari peristiwa yang mengejutkan (Riwayat at-Tarmizi). Sebelum tidur, bacalah surah ini agar kita mati dalm iman serta membersihkan kotoran dalam diri kita.

Surah ad-Dhuha
Di baca sekali pada setiap malam Jumaat agar kita terselamat dari huru-hara di padang Mahsyar.

Surah al-Mulk
Menurut beberapa hadis Rasulullah, mereka yang mengamalkan membaca surah ini, akan mendapat syafaat dan keampunan dosa-dosanya. Mereka yang membacanya pada setiapmalam, insyaAllah, akan terselamat dari seksaan azab kubur.

So macam mana??
Aku ni bukanlah baik macam ‘angle’ atau jahat sangat macam ‘devil’ ...
Aku manusia biasa...
Ok lahhh...syukran yazi lan...kerana sudi membaca...
~Sayonara~

29 May 2011

theTQ

THANK YOU
NAH HAMEK KAU...!!
Bosar gosar den bowi kek ekau tando timo kasih den kerana ekau sudi meng’update’kan laptop den...thank you, arigaro,shesheni,nandre,terima kasih,shukran to my abg sedara and my adik sedara yang PALING pandai dalam bab2 laptop mat taop ni...
Sekurang-kurangnya tak payah aku keluarkan beratus-ratus wang ringgit untuk meng’update’kan laptop aku...
Senag,mudah,cepat dan murah...
Hehehehe...kalau bab duit2 ni memang aku ambil kira sikit..
Maklumlah taknak membazir ter’over’ sangat...
Okla...bye2...
Assalamualaikum =)

theSENGAL

assalamualaikom kat sume yg singgah kt blog aQ..
hari ni hari isnin
so haku cuma nak ingatkan aje hari ni hari isnin..
al maklumlah kan...cuti sekolah dah setat...


so say gudbye to budak2 yang kena masok 'universiti'
cuti kau kau orang pon dah habiskan...so BERAM*** dari umah..
(hahah..kuajaq tak ayat aku ni...)
ampun ya ibuk bapak tanter oma...

so sebenarnya aku nak bagi taw yang blog aku dah cantik!!
finally!!

27 May 2011

the_IF_

kan bess
hai uolzzz(gediknyerr)
sbelom aQ nk masok tido dan berdengkor
aQ nk berceloteh kejap kt blog ni..
klau dah tido nanti...bunyi bom pon aku tak dengar ye x??
so....
aQ selalu berangan dan berangan(mcm biasa bro..berangan its my hobby)
alangkah indahnya
kalau aku ada kakak or abang..
tp jangan harap lah...
sebab i'm the oldest sister...
tapii..
SUMPAHHH..!!
aQ jeles dekat orang yang ada abang or kakak..
" mama kenapa kakak lahir cepat sangat??"

21 May 2011

byebye sis

Assalamualaikum W.B.T
Aku saje je nak bagi taw..(tapi bukan berlagak yerr Cuma berbangga) kepada adik aku yang bernama nurul Nasyrah…
Actually aku benci nak wat entri ni..nanti minah tu perasan pulak pikir aku rindu kat dia…
Hemmm…anyway TAHNIAH babe…sebab kau bakal menjadi ahli keluarga university…
Huhuhu sedih menonggeng kejap=(
Ok STOP!!
Aku tak tahu lah adik aku yang seorang ini dapat berdikari ke tak bila berada jauh dari keluarga…
Hemm…
Aku selalu memikirkan
Pandai ke dia basuh baju??
Pandai ke dia bangun pagi tanpa di gerakkan oleh pekikan tarzan mama aku??
Pandai ke dia nak kawal perbelanjaan??
Pandai ke dia nak kemas bilik??
Masalah negara betol..fening kepala ana memikirkan masalah budak seorang ini…
Hemmm..ok lah blog…pape pon aku berharap sangat yang dia boleh membawa diri dengan baik dan belajar rajin-rajin…most important is tidak memalukan keluarga…
I’m so proud of you sis….
**jangan dibaca oleh adik aku sudah blog aku ni…
Kang heboh di pangkahnya aku cakap aku rindu dia….huh!! malu gilerrr…
Mesti rumah ni akan sepi tanpa dia hahah..
Mana tak nya kita orang selalu bergaduh walaupun perkara kecik…
Ok la….aku nak tido..esok aku nak pergi hantar adik aku pergi uitm perak…
BERAM***…kau dari sini hahahha…(kakak yang jahat)

20 May 2011

minah jiwang

Cinta itu
anugerah dari Tuhan
untuk di hargai
dan di syukuri
 di hati abadi
Selamanya di sini
 cinta yang tulus
di mekar wangikan
 agar suasana menjadi ceria dan membahagiakan
Makna cinta
adalah hakikat
bukan mainan bibir semata
 kerana segalanya untuk di selusuri dalam manisnya rasa…
tapi kenapa
pahit yang kau berikan kepada ku??
Apa salah aku??
Tahukah kau
Betapa sakitnya hati ini??
Sedarkah kau…
Jika kau tidak ingin akan diri ini
Berterus teranglah…
Aku cukup dan teramat terseksa
Dengan tindak lakumu…
Dan akhir sekali
Maafkan aku
Andai aku pernah menyakitimu…….

For this time
Please don’t ask me
Why anisa…

is about ADAM

What??
WHATT???
Anisah say : U know who this guy???

mohd aizam bin mat saman

Anisah say :U don’t know…
Oh mennn..(not romen)
I want introduce u about this guy…
This guy is ADAM or the full name in identity card call MOHD AIZAM BIN MAT SAMAN..
From kota kinabalu sabah…
Age..hemmm…its secret…
He same like me..he oldest youngest from 4 sibling…
Pendengki say : Where you know this guy??
Anisah say : After he win third place from akademi fantasia…
Pendengki say : What is akademi fantasia??
Anisah say : Is like some people to be top singer like LADY GAGA(example only)
Pendengki say: Why you like him???
Anisah say : Hemmm…I don’t know laa…maybe he character…
Kind, not materialistic maybe, loving, smart, responsible to his family…
Pendengki say : Ohh..what ever…
Anisah say : never say never..!!
Pendengki : you want see this guy??
Anisah: oh of course!! I like him very-very much…
Pendengki say: stop la nisa…don’t berangan nak speaking ok..B.I pown cukop paras hidung…
Anisah say: its ok…I just want repair my language to be very...
i just want tell you...
i luv adam damn much!!!
TQ


i luv this guy so much!!



comeyyy nyerrrr




buangmasa.com

Assalammualaikum..

Gua buang tuala sebab baru pas mandi2 solat
Gua tak jadi lipat kain sebab tadi mak gua pesan. Sat naaa mama..


Sebab..

Gua terbaca satu mende ni "nisa ! cepat la update blog! cuti pon busy ka?" Pastu ada smiley lidah tekeluar. Hekhek

Sebenaqnya cek dah update dah tadi. Pahtu cek tertekan home..Pehtu cek pon mencarut. *%^&9 ! #$%^!! Memang jahanam terus apa yang cek taip semua. Jadi cek malas dah.

Tapi demi cintaku padamu wahai sahabat :) "Uwek najis! najis !" HEHE. Takdelah. Demi kau girlfriend Bruno Mars,tarak hal lahh.

Kalau kau nak date dgn Bruno Mars ajak JB eh. Aku nak date sekali!"  :))

WEHH!Gua tak tahu nak update apa lah. Nak ke korang baca kalau gua update? Gua rasa sorang dua je nak baca. Itu pon kalau sudi. Bapak menyampah ayat minah ni.


Cuti ni kan,gua tak tahu nak buat apa wehh. As usual lah,babysitter part time tanpa gaji (macam nk jaga ank buah aku...YUNA),macam aje..padahal kakak sedara aku dah pi antar kat umah orang yang boleh dipercayai untuk menjaga anak dia...anyway forget it..

dan akulah


THE WINNER OF


pemilik tong perot paling besa,juara tido paling lama. Paling koman pon masak nasi sebab mama suruh. =,=

"Takde sape nak ajak gua kuar ke? Tak rindu aku la tu " =,=

ok tak mengapa...

saje suke2 =)

It is meANISA!!!
NAMA PENUH : NORANISAH BINTI ISHAMUDIN
NAMA PANGGILAN : macam2 boleh panggil..tapi selesa dengan nama ‘nisa’…
ALAMAT : lot 123, belakang rumah Najib lorong takut bini, 98765 rosmah Mansur, selam anggur darul queen control…(simple, smart dan sexy kan..hahah bodoh!!!)
TARIKH LAHIR : 23march1992( berapa masihi aku tak tahu..)
TEMPAT LAHIR : hospital laaa….
MAKANAN KEGEMARAN : Semua bedal kecuali batu, kayu
MINUMAN KEGEMARAN : semua jenis air kecuali semua jenis arak, susu (eeyeerrkkk!!)
HOBI : makan, gelak, buat bising,berangan
CITA2 : nak ngorat anak orang yang paling kaya kat dunia ni…
PRINSIP : I DON’T care what people think about me because I know they are J.E.A.L.O.U.S
BENDA YANG PALING DIGEMARI : mengganggu ketenteraman hidup orang lain (syok gilerr)
BENDA YANG PALING TAK GEMAR : traffic light, smoker (benci betolll)
IDOLA : family , adam, tvxq (auwww…mreka lah pemberi semangat)
**saje boring2 wt biodata..hahaha…

mengimbau kenangan(^_^)

Adakah dunia kanak2 korang seronok + mencabar = PAAALIINGGGG best in the world???
Hummm….seriously aku ngaku, dunia kanak2 aku biasa je…
sebab aku masa kecil seorang yang terSANGAT pemalu(uweekkk2…)
TAPIIIIII…….
 entah kenapa sekarang ni jadi terSANGATlah tak malu (aku rasa maybe sebab pemakanan kowttt…)
seronok giler bila jadi budak kecik kan.kan.kan…
sebab aku masih berpeluang memakai pakaian yang seksi meksi sampai terjojol biji mata yang memandang..hahaha..(tipu.tipu.tipu)…
tapi ari tuuu kan aku tengok kan budak2 kat sini(area kelantinos)
tiba2….
aku rasa tersangatlah kasihan kepada budak2 kecik kat Kelantan ni..(cehh..montang-montang ekau belajaq kat Kelantan..semua kau tahu kan)..
mana taknya…nak main waktu petang pown kena menutup tudung…
taw lah negeri Kelantan ni negeri alim ulama’
tapiiii…takkan lah budak kecik pown kena pakai tudung..aisyhhh…kecian gilerr kowt…kecik2 tutup aurat dah besar buka aurat…
aisyhh!!tak paham aku(-_-“)
ok stop!! Jangan berdebat pulak..
(bak kata suami aku selalu cakap) teh kopi…mampoih pi..
Pantun yang paling sengal pernah aku dengar…
Alangkah indahya…
Parap.parap(suara latar)…hati ku…parap.parap
cewahh..nyanyi lagu lama2 pulekkk…
Ok2 hentikan suara ‘merdu’ anda wahai cik ANISAH…..
Memang seronok kalau dapat ulang balik zaman kanak2…
Teringat zaman kanak2 raibina aku…hemmmmmmmmmmmm(?_?)sob.sob.sob
Menangis sampai bengkak mata jap…
Ok….waktu korang kecik korang mesti banyak permainan kan…alaa..biasa lah tuuu
Aku pown macam korang jugak..
Main teng2, main congkak,police entri…
Lagi apa ek???
Ahh banyak sangat lah..tapi dalam banyak2 permainan waktu kecik yang sampai sekarang aku masih ingat adalah main masak2 di bawah pokok…masa tu kat kampong…
Biasalah…bila berjumpa dengan saudara-mara….kecoh la…
Kutip dua batu bata dan dawai besi…
Pastu kutip ranting2 yang jatuh, daun2 kering(kat kampong kan banyak pokok buah)
Daun mangga tu kita orang salai kan jadi ikan…batu jadi ayam….
Wahhh seronok gile..
Aku pulak pegang watak anak…
Tambah2 lagi time tu ada buaian yang tergantung kat pokok…
Memang macam berok la…berdiri atas buaian tu..nasib baik kukuh..
Pastu, nenek aku pulak nampak aku panjat buaian..apa lagi
“niiiisssaaaaaa…turuunnnn…jatoh karang..” dah sejibik tarzan Himalaya….hikhikhik
RINDUUUU SIOOTTTT…!!!!!Hemmmm…. (-_-“)
Aku tak sangka pulak sekarang ni aku da 19 tahOn….cepat betul aku ni membesar(walaupun badan xsebesar mak giant)…...
Haiii pape jelahhh

~ku ingin kamu~

Dari semua bila ku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau di sampingku
Tanpa dirimu
Ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku
Ku  ingin
Engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji hanya kaulah yang ku sayangi
Ku akan setia disini menemani….
Sentuhanmu bagaikan tangan sang dewi cinta yang menghiaskan dunia asmara
Dan membuatku tak kuasa
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu menjagamu selama hidupku
Dan aku akan berjanji hanya kaulah yang ku sayangi
Ku akan setia di sini menemani…
Di setiap akhirnya kau sentiasa di hati kecilku
Terindah untukku…
Ku ingin kau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu menjagamu
Selama hidupku dan aku akan berjanji hanya kaulah yang kusayangi
Ku harap kau sentiasa di sini menemani
Selama ku masih bias bertahan
Selama ku masih bias bernafas
Selagi masih penuh cinta
Ku ingin sentiasa menjagamu….
“lagu tadi nyanyian kumpulan ROMANCE..komposer dia aku tak tahu lah sape…kalau korang nak kata aku komposernya pown boleh jugekkk (semua campak botol kat aku)..huhu perasan..
Ok lah…bukan tu yang aku nak cakap…lagu ni sebenarnya ada seorang hamba yang bagi kat aku(ohh bahagia gilerr..orang gilerr pown tak bahagia macam nie hahaha…dush!dush!dush!!! merepek…)
Di sebabkan aku da minat giler kat lagu nie so aku nak tuju kan lagu ni kat sibling2 aku..MATU,NANIE,KYRA,QIENA,FAIRUZ,ZIELA,PEAKY,JANNAH,BALKIS,EKIN,PIEJOT…memanglah lagu ni sebenarnya untuk kapling2 kan…tapi….EH TERSERAH saya lah…none of your bisnes ok!!
Sampai saya mati pown saya akan sentiasa menyayangi mereka kerana mereka merupakan kawan yang saya ada…susah senang saya bersama mereka…walaupun ada jugak segelintir kawan saya yang bernama tuuutttttttt…sudah melupakan saya…tapi its ok dia tetap kawan saya…saya nak buat statement ni…
Saya sayang dan terlalu sayang kan anda kawan2….e’ spirit de’ corps yang bermaksud semangat setia kawan…”
                                                                                                   Created by,
                                                       Norisha
            -noranisah binti ishamudin-

sulung dan bongsu??

firstly ASSALAMUALAIKUM W.B.T
topik yang ingin aq share kt sini mengenai...



SULUNG DAN BONGSU??

Apa maksudnya???

Hemmm…KESERASIAN ANDA DAN PASANGAN ANDA…

Kalau SULUNG dan BONGSU..


Maksudnya adalah
“ kombinasi yang selesa. Si sulung ini dapat mengajar pasangannya untuk bertindak lebih teratur dan dewasa terutamanya saat menghadapi masalah yang sukar. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan”

Kenapa??

Mengapa???


Sebabnya…ia ada sangkut paut dengan aku…
Alaa..sonang cito mengisi masa yang terluang dekat BG(blogger)
Kan aku ni anak sulung…
Manakala pasangan yang belum tentu jadi suami aku pulak anak bongsu…
So…saje menggedik…
Kot la..tiba2 ada sangkut paut dengan korang pulak ke…
Mana nak taw…
Hum ok lahhh…

Gudnyte…ehhh
Sekarang da pagi la 03.19 a.m…
K la…morning blogger =))

menggedik la kauuu!!!

Assalamualaikum….
Pelik ke??
Saje nk menjawikan tulisan rumi ni…
Haaa???
Korang tak pham ke??
Apalah keboOOO sgt korang ni…
Aq taip dlm Rumi tp ikut cara jawi start dri kiri..
Salah ke?????
Haissyyyhhh..
Ha…cm mana skunk??
Can you read when I write like this???
Also can right…


ke ai maaa...(cute)



                                                            Yoo chun,junsu,jaejoong,mickey, yunho


Kalau kau.kau.kau prasan la…tu pown kalau…
Ssunan TVXQ lau bgambar msti sama je…jae joong msti kt tengah2…
Oh  I really like that guys so much!!!
Ko taw….
Aq Cuma nk bg taw korang yg tu je..hehehe..
Saje nk buang masa:p
Jgn marah ha..
Spe mrah kna jual(ikut dialog P. RAMLEE)



Musim clash@break out or seketurunannya.

Fuuuuyyaaaiii maso bercinto bukan main manis ayat macam2 perkataan @ perumpamaan yang dikeluarkan.
I love you
I miss you
jangan tinggalkan saya…saya tak boleh hidup tanpa awak…
(hak tuihtuihtuihtuih najis..) meluat aku…
“I FUCK you man!!”
**jangan percaya pada ayat2 manis umpama racun hati….
Itu pes2(first) bercinto…biaso laaaa…hantar mesej eberi time…
sayang kat ne tuuu…
dah makan??
Hamoiii semuanya dia nak taw…walaupun nk gi tandas…
(dah macam budak sekolah kena bagi taw kat cikgu lagaknya)
Pape je lahhh….nama pown bercinta..ye tak??
Ekau ni nisa macam tak pernah bercinta pulakkk…
gud nite syg..luv u..muahh2
Pergghhh…tak boleh blahhh!!!
Popan pulak tersenyum bagai nak rak…kalau boleh nak senyum sampai 360 darjah bila dapat mesej macam tuuu…
TAPIIII…
Bila dah putus….
Cehhh hampehh…ayat yang tadinya manis bertukar jadi ayat puaka….
Nenek kebayan toll….
Pukimak!!
Sialll!!!
Babiii!!!
Tu semua adalah ayat yang biasa akan dikeluarkan apabila musim clash menjelma….
Tak paham aku….(-_-“)
Haiiiisssyhhhh..poning den..

happy kerr??

Korang prnah x terpikiaQ  knape hdop kta ni cm cuaca..mksud miss blurr kjap korg epi, kjap korg sdih…hemm cm cuaca jgak la kjap ujn kjap pnas..kdang2 tu tros rbut taufan dtg…
Miss blurr nk tnya la(leh ke x nk tnya nieee) korg sume epi ke ngan life korang..??
Lau korang tnya misss blurr, miss blurr epi ke x ngan life miss blurr mstilah jwapan nye…bhagia yg sedang-sedang saja..haha…miss blurr akan mnjadi TERSANGAT bhagia lau omak dan abah miss blurr bowi(beri) sbuah kmera jnama N.I.K.O.N, sbiji enpOn( xdpt jnama blackberry pown xpe lah..jnama apple pown ok je..)laptop apple….perggghhh..mmg syok habeh laa…knpom miss blurr bahagia n xnk lgsung keluar umah da psnie…tp….lau miss blurr mnx kek Omak den kompom la dya ckap…
“manyak demand ekau..ekau pikio omak ekau ni zety aziz”
Pergghhh….xthan miss blurr  nk dongar mak den potpetpotpetpotpet…..
Walau apa pown miss blurr bsyukor yg teramat sgt kerana Allah menganugerahkan ibubapa yg penyayang..biar pown xkya cm sultan brunei tp Alhamdulillah mkn pakai kami sume terjaga..yg pling pnting miss blurr dpt jgak mnjejakkan kki di politeknik…alhamdulillah..
So di sini miss blurr nk bg taw…bersyukor dgn apa yg telah di anugerahkan..
**tp kn mmg sronok lah lau pat kmera N.I.K.O.N…. disebabkan tKot den nie kempunan xpat kmera impian, dpt beg N.I.K.O.N. pownn bolehh laahhh…

al kisah....(adaptasi dari bloger lama)

Konvoi dak2 DPT
 Assalamualaikum to u all sume…
Miss blurr ary ni bngun pg sbb nk pergi knvoi ngn dak2 DPT(dip.prtanian/mekanikal)…
Alkisahnya brmula dgn ujan yg renyai2 di ikuti dgn kicauan brung..kitorg sume dak2 DPT 1B(wlaupun miss Blurr klas DPT1c..TP PDULI Hape!!jnji DPT jgak..)ktorang sume mnyewa bberapa buah kreta utk mneruskan prjalanan kmi..mmg smart gle la wa ckap lu..sume sewa kreta VIVA wrna ptih sbnyak 6 buah n 1 trsesat kreta proton pe tah wrna htam..(papo jo la jang oi..jnji kta enjoy..ye x??..)kmudian brmula lah pjalanan kmi..miss blurr mstilah dgn cik iza n cik ida (xboleh dipisahkan lg..sbb kmi bkn DPT1B) n dgn dua org kaum Adam yg boleh tahan encemnya..(cewahh..ehem2) nma mreka adlah  SALLEHUDIN yg brasal dri nogowi n lg sorg plak bnama FAZRIL dri skudai johor. Yg jd driver kmi tnpa byar gji adlah Fazril. Thnx kt dya sbb sudi support mnyak kreta (rm20 toooo)..dstinasi pjalanan kmi yg ptama  adalah di PANTAI IRAMA(aq pown xtaw la npe nme pntai tu irama..sbb xde pown bnyi muzik..)kitowg xboleh mndi kt sna sbb ujn dan pntai dia tdak mngizinkan kmi utk bsuka ria..(bhaya la weyhh..ombak dya kuat gle..)..jam mnunjukkan msuk solat Zohor. Selesai shaja bgambar, miss blurr dan yg lain mnjalankan tanggungjawab kmi sbagai umat islam(sronok,sronok jgak tp smbhyang ktorang xkan lupa..)….
Sesudah sembahyang….
Kitorang mnuju ke JERAM LINANG(tp xg pown jeram linang..ktorang sume g jeram pasu..pape je lah jnji jeram..)…pjalan kmi sume agk mncabar jgak la..mna tidaknya kitorang tpaksa mnghadap ksesakan lalu lintas slama 1jam lbih..(aq tgk driver aq da mmbara da…sabo ajo la jang oii)..stelah mnembusi psat bndar kota bharu,kok lanas,mchang n miss blurr da lupa la apa nme tmpat yg sterusnya utk smpai ke JERAM PASU..mna ada pcutian yg tak ada dugaan tol x?? kreta yg kmi naiki mnghadapi msalah(tp xterok cgt..)msalah Cuma pd tayar shaja..tyar kreta kmi berasap..puncanya xdpt di kesan hnya bdak llaki shaja yg taw…nk atau xnk, driver kmi tpaksa pndu dgn kadar yg sderhana laju..brulah kmi smpai ke dstinasi yg sbenarnya pd pkul 4(main agk je too)…frstly miss blurr xnk mndi..(sbb ikOt kta omak kek umah) tp…setan byk yg mnghasut..miss blurr trOs lupa sume psanan…
WAHHH…sronok gle…drpd cnie la miss blurr dah mula stat syok kt sorg mmat ni..sbb gya dya yg mnarik phatian miss blurr..(aissyyhh..bleh plak tgkap cintan mnah ni..atoiiyaii…)tp yg sodih ea miss blurr xtaw dya da bpunya ke blom.mklom la miss blurr bkn la SANTEK(cntek) mna pown..tp mnis tlebih adlah..(prasan!!puji dri sndri plakk)..ok la stop psal cintan citun ni..pkul 5 kitorg stop mndi sbb kitorg kne la get ready utk blek(niat hati ni xnk lgsung blekk)..driver kmi yg sporting tahap gaban ni pown mnunggula kuncu2nya yg thegeh2 mngatur rncangan yg sterusnya..ALAMAKK!! asar da msOk..rhat sbentar utk mnunaikan solat fardhu asar..slesai mnunaikan smbhyang ktorang sume prgi ke E RUP SUP..(hrga dya…jgn ckap la…korg sume kna mkn dlu kt sna…)..mkn pnya mkn..mghrib coming back..nk xnak pjalanan kmi yg sterusya ke PKB..sbelom too ktorg kne la pulangkan balek kreta sewa(byk cntek nk wt hrta..mmpos nty dorg cri dgn kuncu2 ALONG)….bncang pnya bncang sumenye rm10 seorang..buat kli trakhir mata miss blurr mnatap wjah jejaka idaman kalbu selama yg mgkin..yelahh psni ne leh jumpa..klas lain2(da gatal plakk mnah ni…atoiiyaii..ssah tol lau da tgkap cintan)….kki ni brat sgt nk mlangkah msOk ke dalam KAMSIS (kampus siswa/siswi)..tp  apakan dya..stelah mmberi nama pada pak GUARD…kitorng mnuju la blok msing2 dgn kpenatan..(niat aty nk je redah Kamsis llaki…hehe…)..tp xboleh..mmpos nty BPAK TIRI (cik zaidi) mngamuk..
Bgitulah alkisahnya cik kiah,cik temah oii…ok lahh miss blurr da capek(penat) ni…nk smbhyang mghrib n isyak lepas tu nk tidooo…!!! Siapalah agaknya jejaka tu??da bpunya ke  belom?dduk mna??nma ape??..(miss blurr jgn gtal ekk…ingt posan omak kek umah..dtg poli utk blajar bkn utk cri jdoh)…ok la…
Trima ksih krana sudi mmbaca alkisah dak2 DPT yg mgarut niee(^_^)…wasalam!!

17 May 2011

cuti SEM....happy tahap gaban kauuu

Assalammualaikummmmmmm !

Hhehe.

Haha

Hoho

Hihi

Huuhuu

Hyhyhy
_______________________________________________________________________________

Ye!memang aku tengah hepi tahap Gunung Ever ever ever be apart (Lyric JB-Baby)
Bhahaha!

OK. Tuan2 dan Puan2 sekalian.


"Harini saya dah setat cuti sem okay?"

Aku tau ade yang lagi cepat stat cuti.
Peduli hape.
Pegi mam!
Ahakk

Harini den banyak punye cito best. 
TAPIIII...
nanti2 la yo den cito
ngehngehngeh=)

‘doktor perosak a.k.a penjahanam cinta’

Ok..jangan ubah blog anda yerr..
Sekarang kita ingin mengupas sedikit tentang  pentingnya dalam bercinta bersama dengan panel kita hari ni..
‘doktor perosak a.k.a penjahanam cinta’ anisa lalolipop…
Tu DIAAAA….hamoi2….
Tanpa buang masa ‘aku’ (kasaq tak bahasa doktur zaman siber ni)hehehe..
So tanpa buang masa aku ingin share serba sedikit maklumat untuk korang yang tengah bermain ‘couple’….
Memang seronok sampai tak Hingat dunia kalau tengah bercinta kan..semua indah giler..
Partner korang kentut pon korang buat bodoh je
(alaa…macamlah korang tak pernah kentut)
Tapi..korang nak ke kalau partner kau orang kentut kuat plus bau…(nak ke??ha..jawab arr)
Please la weyhh…tolong sopan sikit…walaupun korang ni nak sangat ‘jujur’ dengan kapling hampeh korang yang belom tentu lagi sah jadi WIFE/HUSBAND….
Ok lah…tentang perkara penting dalam bercinta yang aku nak share Cuma ada lima je..
So depends kat korang lah..aku Cuma nak share aje..
Paham tak..nak S.H.A.R.E???
Kembali pada topic utama..

Yang pertama sekali yang perlu ada semasa ‘COUPLE’
Sayangilah si DIA dengan hati bukan dengan perasaan
“jika korang meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari semasa ke semasa..sonang cito korang akan cepat bosan..TAPI jika korang meletakkan perhubungan itu berdasarkan hati maka dari situ akan lahirnya cinta dan sayang yang kekal abadi dan mungkin juga selamanya hingga korang kawen ye tak??”

Kedua…
Hormati pendiriannya
“Macam mana nak hormati pendiriannya?? Jangan sesekali atau berkali-kali korang merayu dan mencipta pelbagai alasan supaya si dia menerima cintamu. Biarpun sedalam mana pun cinta korang padanya namun biarkan dirinya yang membuat keputusan. Sekiranya mendesak apa yang akan korang akan  dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta yang tulus dari hati. Baik korang meraih cinta dari orang yang benar-benar menyanyangi korang dan bukan korang yang hanya sayang gile kat couple korang tu  sedangkan couple korang tu tak pernah pon ada perasaan sayang kat korang. Sesungguhnya cinta pada YANG MAHA ESA harus melebihi segalanya”

 Ketiga…
Menerima si DIA seadanya
“ tolonglah weyhhh..aku harap sangat korang tak terfikir untuk mengubah apa-apa tentangnya kerana sekali korang mengubah, maka selamanya kamu akan terus mengubah dirinya. Tentu korang pernah ingat lagi kenapa korang boleh terpikat dengan si dia??ha..acu try test..cuba ingat balik..pastilah kerana dia adalah dia..betul tak?? So..no reason untuk korang mengubah couple korang untuk menjadi orang lain…daripada dia berlakon mendi plastic lebih baik dia natural..betul tak?? Tapi, kalau kearah kebaikan, its okay..janganlah nak ubah lebih-lebih..nanti kalau couple korang dah rimas macam mana..??sy=ay goodbye lah jawabnya..”

Keempat
Elak bersangka buruk
“Langkah paling bijak ialah meletakkan diri kamu di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika korang sendiri pon tidak dapat menerimanya apatah lagi si dia..namun kalau ada yang mencurigakan, lebih baik korang berbincang baik-baik dan jangan terus serbu tak pakai helmet..sebabnya islam menggalakkan kita berbincang dan jangan cepat sangat berprasangka buruk. Sentiasa bercakap berlandaskan bukti yang kukuh jangan nak main pangkah je couple korang kalau takde bukti yang kukuh dan jangan membesarkan hal yang remeh temeh..so think positive be matured..korang bukan budak-budak lagi”

Lastly…
Hargai pengorbanan si dia pada korang
“sesungguhnya si dia telah baynak berhabiskan wang ringgit dan masa untuk korang..dia sanggup mengorbankan masanya demi melayan karenah korang yang kadang-kadang tu not impossible. Kalau korang tak hargai couple korang, no wonder lah kalau si dia tu pasang girl lain..oleh itu, janganlah sesekali cuba untuk mempermainkan keluhuran cintanya..”

So..aku nak ucapkan terima kasih kepada yang sudi mendengar..aku bukannya nak sangat jadi doktor perosak a.k.a penjahanam cinta korang..tapi..aku pon remaja macam korang..so tak salah kalau aku nak share something sebagai information in love kat korang semua..tQ




thEsuAmi

Assalammualaikum,


My future ehem-ehem,


             Awak, saya nak awak tahu yang saya banyak kelemahan yang banyak perlu dibaiki. Masihkah awak terima saya sebagai future awak? Awak, tahukah awak saya belum kukuh lagi imannya?. Masihkah awak sudi terima saya? Awak, saya masih menjaga solat saya tetapi saya tetap jahat jugak. Adakah awak tahu kenapa? Awak. boleh kan awak jadi imam saya? boleh kan awak bimbing dan didik anak2 awak dengan baik nanti?


           Awak, tahukah awak saya ada satu kelemahan yang saya rasa golongan lelaki anggap ianya 'macho'. Bagi saya hancurr sebenarnya. Awak tahu tak saya tak suka hidu,dekat dan tengok ? ianya sangat berbahaya awak. Awakk, jangan merokok ye? Ini untuk kesihatan awak,saya dan semua orang jugak.




          Awak, benda paling penting yang saya nak bagitahu awak ni mungkin sekali akan membatalkan niat awak untuk kahwin dengan saya? Awakkkk....saya...sayaa..SAYA MALAS NAK MASAK DAN TAK SUKA MASAK ! Awak,awak marah tak? Adakah saya diterima untuk ini? Awak, awak belajar lah masak. Eh? Tau?? (hehehehe..!)


         Awak, saya harap awak terima saya seadanya. Maafkan segala kelemahan saya. Assalammualaikum.

_4 lovely mom_

Selamat Hari Ibu..Happy Mother Days..

PERHATIAN!!!
Kepada puan Rahimah binti Abdul Rahim…
(she is my mom and only one mom as I have)
I just want wish..HAPPY MOTHER DAY’S for my mom..
Mom, thank you becOz give birth me in this world and take care of me until now…your services and sacrifice are value and I cannot pay your sacrifices…thank you againt…I really love you…
Terima kasih kerana telah melahirkan saya ke dunia ini dan telah memberikan sepenuh kasih sayang selama ini. Segala jasa dan pengorbanan anda tidak dapat di balas dengan wang ringgit…sesungguhnya anda adalah harta yang sangat-sangat bernilai yang saya ada di dunia ini…
Maafkan segala kesalahan kakak(nama panggilan aku dirumah) andai banyak menyakitkan hati mama..paling penting halalkan makan minum, wang ringgit dan kasih sayang yang telah mama beri selama kakak hidup di dunia ini…


Hahaha..malunyerrrr(+_+”)
Aku hanya dapat meluahkan sebegini hanya didalm Blogger je…kerana aku merupakan insane yang sangat pemalu…hihihi…menyampah aku…
So SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA IBU-IBU YANG ADA DI ATAS MUKA BUMI INI..TANPA ANDA MAKA KAMI TIADA DI DUNIA INI..DAN TANPA DOA ANDA MAKA KAMI TIDAK AKAN MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN SOLEHAH….
Ceh…ayat aku tak boleh bla…hahaha..nisa yang sengal…