12 January 2013

adam NAKAL? yeke ?


ni copy paste dari blog gosip...
hemm..dah lama aku tak stalker 'abang' aku
maaf..sebab dua tiga menjak ni agak sibuk
puiiihhh laa nisa...
sibuk lah sangat...
jom baca cerita ni..
terkezut jugak den baco..
dont judge people before u know the true story ok
kesian kat abang adam..perubahan beliau diperkotak katikkan..


Rupa-rupanya hamba Allah yang mencuit bahu CAK itu teman gosip. Apa lagi, bila dah jumpa, macam-macam cerita sensasi nak dikongsi. Sedia maklum bila buka mulut, dia susah nak berhenti, CAK pun ajak dia lepak di restoran berhampiran.

Takkan nak berdiri sambil bercerita itu ini. Tak kuasa CAK jadi tugu di tengah laluan orang ramai.
Antaranya kisah penyanyi Adam AF. Ceritanya, sejak berhijrah, banyak perubahan dilakukan penyanyi yang hebat dengan skil tarian itu.

Rasanya tak perlu CAK ulas panjang perubahan Adam sebab seantero Malaya sudah tahu anak muda ini mengikut jejak langkah pelakon Ashraf Muslim mendalami dunia perubatan Islam.

Bagaimanapun, jelas teman CAK, ada pihak kurang senang melihat perubahan Adam dan cuba menabur fitnah kononnya Adam alim-alim kucing. Dalam erti kata lain, Adam hanya berpura-pura baik bagi menutup sikap nakalnya.
Gara-gara tuduhan itu, Adam sukar mencari teman hidup. Yelah, mana ada yang berani nak dekat kalau ada cerita negatif. Nasib badan... Tak mengapalah Adam, jodoh pertemuan itu ketentuan Ilahi.

Kalau sudah tertulis sampai masanya, pasti bertemu dan CAK doakan biarlah pasangan Adam nanti berhemah tinggi dan baik orangnya. Insya-Allah.
seperti artikel diatas..doa aku juga sama, supaya abang adam dapat berjumpa 'zaujah' pilihan nya yang telah dianugerahkan oleh Allah untuk beliau..harap abang dapat tamatkan zaman bujang pada tahun 2013 =) ok bye..assalamualaikum