22 February 2015

dugaan




ujian Allah tiada henti...yes !!!
kekadang aku nak merungut, kenapa Allah menguji aku, kenapa Allah berikan beban yang sebegini berat, Kenapa Allah tarik sesuatu dalam aku xsedar..kenapa?? kenapa?? tapi bila pikirkan semula, aku merungut kepada Allah, seperti aku ni tidak dibekalkan ilmu agama..apa niiii??
aduhhhhhh stressnyaaaaa....

mula mula aku stress memikirkan pasal kerja baru, susah jugak ye nak dapatkan kerja baru dalam masa yang singkat..eh kenapa aku kena cari kerja baru, padahal everything okay..kenapa aku pulak yang kena beralah, sedangkan semuanya sebab kawan kau..kau masukkan dia, dan kau keluar cari kerja baru sebab dia..eh common, tak adil langsung..kenapa perlu aku?? macam mana aku nak bagitahu kat keluarga aku nak berhenti kerana kawan aku? macam mana? aku bukan jenis suka bercerita berkongsi pada keluarga, aku xnak susahkan keluarga..aku tiada jalan.. kenapa susah sangat niiiii......

sedang mencari kerja then my old friends tawarkan sesuatu yang menarik...hati memberontak nak joinnn..mungkin kerana keadaan sekitar menyebabkan aku berani untuk said YEiSSSSS !!
tanpa berfikir panjang, tanpa tanya orang sekeliling, aku join..after a few days i'm stress..mana nak dapat kan income macam tu, kalau tak laburkan modal sebanyak tuhhh... pergi sana pergi sini, kol mama, and whyy..why whyyy why....macam mana aku nak bagi taw, aku nak berhenti kerja dan terpaksa berhenti, aku nak start hidup baru tanpa gangguan entiti lain. tapi yee aku memahami mama, how mama nak kasi segedebuk jumlah dalam masa yang singkat even mama mampu nak bagi, aku tiada any basic bisnes...ARGHHHHHH..!!! i cant think !!!!!!

kehidupan dewasa ni tak sesuai untuk aku terokai....

kemudian, aku di kunjungi dengan hormon yang tak stabil, aku tak tahu mana punca dan lagilah bertambah stress !! macam bangunan condong himpap atas kepala niii...
macam macam yang aku pikir, hemmm kalau itu, kalau ini..

belum sempat aku mencari jawapan untuk apa yang terjadi, i got bad news after mama watsap at me on morning..ALLAH ujian apa lagiii yang kau turunkan...my fav sis in law terpaksa bersalin awal sebab baby tak bernyawa since a week ..WHAT ??? A WEEK BABY DYING  and nobody knows??? macam mana doktor doktor mahupun nurse buat kerja??? how easier reason u gave 'kuasa Allah'.....
ALLAHUAKBAR penat sangatttt..penat sangat nak menghadapinya...hummmmmm


maaf, aku menaip tanpa berfikir, dan malas nak repeate baca apa yang aku tulis, semua ni luahan dari lubuk hati sebagai manusia yang lemah...ok tido dulu untuk menenangkan diri

TQ reading (>,^)v,

2 comments:

sayidah napisah said...

allahuakbar .bertabahlah. Allah sayang kamu :')

Munirah Rafiuddin said...

sabar...saya faham perasaan awk..
xpelah benda dah jadi, just teruskan hidup...fikir blk, ada org di uji lebih hebat dari kita..insya Allah kita akan lebih bsyukur & redha padaNya...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com