12 November 2014

HAPPY BIRTHDAY MAHBN



haiii semua...hemm rasanyaa ni entry kedua untuk bulan November..sangat sangat pemalas..macam mana nak tarik readers niii..maafkanlah diri ini yee..xpe xpe, xde reader pown xpe...
korang ingat tak aku ada buat entry pasal 7 HARI SEBELUM BESDAY DIA ingat tak? ingat tak???

ha...alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan sempurna walaupown niat hati paling dalam nak buat kejutan kat dia biar sampai dia nangis tapi last last aku yang rasa macam nak nangis sebab di suprise kan oleh adik dya... T__T sob sob sob

first :  aku dah habes plan dengan hulubalang hulu balang aku yang perghhh keje tiptop..sape lagi kalau bukan famili dia...hikhikhik...gigih weyhh abang dia buatkan watsap grup untuk suprise kan adik dia niii...thanks a lot Ggol..dalam grup tu, kitorang rancang nak buat kat mana, menu apa, and thanks sangat sangat sebab dorang cakap aku just prepair hadiah sahaja, yang lain dorang boleh settlekan..eh yeke?? syukur sangatt..dua hari sebelum majlis, aku turun padang pergi rumah dia, sebab aku nak dapatkan gambar gambar time baby dia..tema aku dalam diam adalah "throwback"...so aku meng DIY kan diri yang tak kreatif ni dengan create nama dia di atas foam box tebal hasil rembatan di tempat kerja aku..hahah..lepas buat untuk memok, banyak pulak tempahan..erghhh..sibuk je dorang ni laa...lepas tu, aku pakat pakat dengan adik dia, untuk tolong tampal dan gantungkan segala gambar yang dah dipilih...

second : aku sibuk dok cari hadiah..niat hati nak bagi kasut futsal peberet diaa (lepas tanya abang dia), lepas tu gagahkan diri mencari kasut di instagram...hemmm tengok kasut futsal je dah beratus ratusan..nangisss weyhhh..aku bukan kedekut, tapi aku taknak membazir, sebab banyak nak pakai untuk majlis niii....tahan hati laa kau nisa oiii...then, tukar plan kasi hadiah lain, cari jam pulak kat instagram...aku minat JAM TAWAF, sebab harga masih mampu milik lagiii, tapi tanya tanya, jam tu tak de stok lagii..menangis lagiii...so decide turun padang, g survey semua kedai jam, semata mata cari jam tawaf...jumpa dah, tapi tak smart...(cerewet nau nau kau nisa)..jenis aku, dah berkenan yang tu, yang tu jugak aku nak....hampir berputus asa dah time tuh...last last amik jam pattern biasa tapi smart bagi pandangan mata...ok deal dengan sis yang baik hati tuuu, bayar walaupun T__T (demii awookk sayang oiiii)....alhamdulillah dua tiga hari leas tu, sampaiiiii..manyakk sunyum haaa =)

third : settle hadiah...then bincang menu plakkk....chef utama aku adalah gepren abang dia..tapi bila pikir balek, aku nak dia rasa jugak masakan dari air tangan aku sempena besday dia..tak kira tak kira..walaupun aku tak pandai sangat memasak, tapi sebabkan aku nak hadiahkan dia makanan peberet dari hasil titik peluh aku, aku turun padang weyhhh, pergi jejakkan kaki ke pasar raya last minit, cari barang, dan last before besday dia, aku gagahkan diri turun dapur..menu yang aku buat adalah kek batik, dadih coklat (favourite), dan tempe masak lemak..tapi tempe aku buat kelainan sikit, aku tambah ayam, aku takut ada tetamu tak makan tempe..so ketiga tiga menu aku buat malam tu jugakk.alhamdulillah...tak sabar tunggu esoknya sampai tak boleh tido laa..

pagi pagi tuuu,bangun dan pergi kerja, before pergi kerja, aku panaskan lauk, pastikan tak basi..menghitung detik detik jugak laaa...bila malam menjelma, TARRRAAAA tak cukup kaki tangan kau..balek pukul 7 nak kena ada dekat sana pukul 8, sebab adik dia cakap dia ada futsal pukul 9..ohh nak nangis..jadi lipas kudung time tu..

waktu kemuncak

dalam masa pukul 7 tu, pecut kereta pergi amek kek, pastu balek terus panas kan lauk, tengah siap2 adik dia kol suruh cepat (T__T)..tak sempat bernafas taw takkk !!!! packing2 barang semua, tukar baju, pakai shawl xiron, terus jalan...bertolak dari rumah pukul 8, sampai sana 8.15...can u imagine?? speed 120km/sejam....nasib nyawa xmelayang..

haii laa awak sayang, nape awak balek cepat sangat..kita baru nak suprise kan awak taw..
tapi alhamdulillah segalanya lancar...dan semua makan dengan kenyangnyaaa...blurppp alhamdulillah kenyang..
seronok sangat bila tengok si memok makan masakan aku, siap tambah lagiii..nak nangis je rasa time tuhh..abah pown siap tambah lagiii...puas hati dengan hasil sendiri...lepas ni nak belajar masak lagii..nekad !!

opsss sebelum terlupa, gambar yang konon konon tema 'throwback' pown aku berjaya menarik perhatian...abah dia bercerita kisah kisah lama dorang..how sweet... =')
as long as, semua happy dengan majlis kecil tu, aku syukur sangat sangat



rezeki untuk dia 



memang jodoh itu rahsia ALLAH. andai sudah tertulis di Luh Makhfuz yang aku bukan wanita yang akan mendampingi kau di Syurga nanti, berjanji dengan aku sesuatu. carilah perempuan yang mampu bahagiakan kau di setiap deru nafas kau.


#ya ALLAH, seandainya lelaki yang bernama kekasih itu sedang membaca nota tangan ini, sampaikan salam rindu dan salam kasih padanya agar dia mengerti hati aku tulus. dan aku berharap aku mampu jadi hawa setabah Sumayyah utk onak dan duri yang bakal aku lalui untuk esok hari. terima kasih ALLAH atas kehidupan dan pertemuan ini. :')




dear memok,
selamat hari jadi sayang, u should proud to have a lovely famili..please say thank you to ur mak n abah yang sangat sayangkan awk...semoga menjadi anak yang soleh yeee...takde ucapan selain jaga diri, kita sentiasa doakan awak yang terbaik...disebabkan kita berdua baru lepas grade dan masih mencari hala tuju,kita kayuh sama sama yeee untuk masa depan, love u

dear norhaya's sibling,
i love u both..terima kasih sebab sudi memberikan sedikit ruang untuk diri yang kerdil ini merasa apa itu kasih sayang abang dan kakak...soooo blast !! terima kasih sebab sudi bekerjasama..love u =)


TQ reading (>,^)v,

2 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

wah sonok la sambut birthday kan

A.N.I.S.A. said...

ain : kan kan kan...seronok sangat plus puas atii ^^